Αθήνα: Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στα πλαίσια έρευνας της αστυνομίας

EUROKINISSI

Δύο άτομα συνελήφθησαν και δύο άνδρες κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με την Αστυνομία. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άλλων δύο ατόμων, ηλικίας 50 και 55 ετών, καθώς οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρεται να κατείχαν για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων. Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτώβρη έως και 7 Νοέμβρη 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (usb).

Ανακοινώθηκε πως κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων -ενός 35χρονου άνεργου και ενός 38χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου- στην Αθήνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφία ανηλίκων. Αντίθετα, για τους δύο άνδρες που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 50 και 55 ετών, που μένουν στον Πειραιά, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία. 

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...