Αθήνα: Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Μεγάλο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι» έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν έδωσαν αποφασιστική απάντηση στον πόλεμο, που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο που θέλουν να πάνε την εργατική τάξη 100 χρόνια πίσω και τονίζουν ότι δε θα γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Απαίτησαν να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: «Δε θα περάσει – Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα». Και επίσης ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου χαιρέτισε ο Ηλίας Σιώρας γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και μίλησαν οι: Γιώργος Δούκας, εργαζόμενος στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Γιώτα Ταβουλάρη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, Χαρά Μαρούλη, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή με συνθήματα όπως «Λάστιχο ωράριο λάστιχο ζωή οργανώσου τώρα για την ανατροπή» και «7ωρο 5ήμερο σταθερή δουλειά, αυτό ζητάει η εργατιά» και τα πανό των διαδηλωτών να γράφουν: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Όχι στη ευελιξία και τη ζωή λάστιχο», «Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη τους – 7ωρο, 5μερο, 35ωρο», «Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα – Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα».

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου οι εργαζόμενοι μετονόμασαν το υπουργείο Εργασίας σε «Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας». Δίνοντας έτσι την επωνυμία που του αρμόζει με βάση τα έργα και τις ημέρες της σημερινής ηγεσίας του και του ρόλου που έχει αναλάβει να επιτελέσει, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...