Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις της ΚΝΕ σε πρεσβεία και προξενείο των ΗΠΑ – Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, «υποδέχθηκε» η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες τη χώρα μας.

«Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», απαίτησαν με μια φωνή εκατοντάδες νέοι και νέες, που έφτασαν με σημαίες και πικέτες έξω από τη ζωσμένη με κλούβες πρεσβεία, στέλνοντας μήνυμα πως ο υπουργός “πολέμου” των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος, όπως είναι ανεπιθύμητη συνολικά η πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, η ΚΝΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και Συρίας, απαιτώντας να αρθεί το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ ενάντια στον συριακό λαό. Στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης στους γειτονικούς λαούς, προανήγγειλε και από τη χτεσινή κινητοποίηση επίσκεψη αντιπροσωπεία της στην Τουρκία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Γιώργος Μαρίνος και Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, οι βουλευτές του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς και ο Λουκάς Αναστασοπουλος, μέλος της ΚΕ. 

Εκ μέρους του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, χαιρετισμό στην κινητοποίηση, που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, απηύθυνε η Δημοφίλη Χαλκιώτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Η παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μόνο δεινά προμηνύει για τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Την κλιμάκωση της συμμετοχής της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αναμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία που μαίνεται εδώ και έναν χρόνο στο έδαφος της Ουκρανίας ενώ διαρκώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι μιας πιο γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης», σημείωσε.

Εναν χρόνο πριν, όπως υπενθύμισε, στις 25 Φλεβάρη του 2022, μια μέρα μετά την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στον Ουκρανία, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ οργάνωσαν τις πρώτες κινητοποιήσεις με τις οποίες κάλεσαν τον λαό και τη νεολαία να μη διαλέξουν ιμπεριαλιστή, να πάρουν θέση ενάντια στον πόλεμο «που μακελεύει τους λαούς στον βωμό του κέρδους των μονοπωλίων». Αντίστοιχα, ανέτρεξε σε μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στη μετατροπή της σε μια απέραντη ΝΑΤΟικη βάση και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

«Από τη μια πλευρά είναι το ΚΚΕ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Από την άλλη είναι όλα τα άλλα, τα αστικά κόμματα, που την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση βρίσκεται σε πορεία κλιμάκωσης χωρίς επιστροφή, χώνουν ως τον λαιμό την Ελλάδα στο πλευρό του ευρωατλαντισμού», σχολίασε.

«Η νεολαία μπορεί να στείλει μήνυμα καταδίκης όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικού πολέμου. Με ψήφο ενίσχυσης της πάλης του λαού και αποδυνάμωσης της οποίας κυβέρνησης αναλάβει να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επικίνδυνη εμπλοκή. Μόνη επιλογή η ισχυροποίηση του ΚΚΕ που με συνέπεια λόγων και έργων παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πολιτική που καθιστά τον λαό θύτη αλλά και πιθανό θύμα», κατέληξε.

Η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Με μία δυναμική κινητοποίηση το απόγευμα της Τρίτης 21 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την οποία σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας, φωνάζοντας «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Ευθύμης Δημάκης και Θανάσης Χρηστίδης και οι βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι Γιάννη Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα συνθήματα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Δώστε λεφτά σε Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», να δονούν την ατμόσφαιρα.

Η πορεία έφτασε στο αμερικανικό προξενείο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, φωνάζοντας «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», έγραψαν «Blinken go home» στέλνοντας μήνυμα στους φονιάδες των λαών ότι είναι ανεπιθύμητοι στην χώρα μας.

Παράλληλα απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος όσων παλεύουν ενάντια στην μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...