Αθλητικά σωματεία και σύλλογοι: Δυναμώνουν τη φωνή τους ενάντια στο ξήλωμα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που συναντά η πρωτοβουλία του Σωματείου Γυμναστών και Προπονητών ν. Αττικής, το οποίο απευθύνεται σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους με το υπόμνημά του ενάντια στο ξήλωμα του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά από την κυβέρνηση, την «Ελληνικό ΑΕ» και τη διοίκηση του Κέντρου.

Ηδη το υπόμνημα υπογράφεται από την Ομοσπονδία Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και μια σειρά ακόμα σωματεία και συλλόγους, και θα κατατεθεί στα κόμματα του κοινοβουλίου.

Η ανταπόκριση που συναντά το υπόμνημα αναδεικνύει τη μεγάλη ανησυχία αθλητών, προπονητών και άλλων ανθρώπων του αθλητισμού για την υποβάθμιση της αθλητικής δραστηριότητας που σηματοδοτεί η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μετατρέπεται σε εγκαταστάσεις «για λίγους».

Οπως σημειώνεται σε αυτό: «Πατώντας πάνω στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, αφού πρώτα κλήθηκαν οι αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους, τώρα πλέον στερείται ακόμα και η πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις στους εκατοντάδες ασκούμενους και δρομείς που τις χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ηδη από τη Δευτέρα 13/2 ξεκίνησε να υλοποιείται το σχέδιο για τοποθέτηση απαγορευτικών μπαρών και κιγκλιδωμάτων, προκειμένου να μην εισέρχονται στον χώρο αθλητές και αθλούμενοι.

Ολα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι αθλητές και οι προπονητές βρίσκονται ήδη στα μισά της αγωνιστικής προετοιμασίας, δημιουργώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην προπονητική διαδικασία».

Και απαιτούν:

  • Να σταματήσει η έξωση που έχουν ξεκινήσει η κυβέρνηση, η «Ελληνικό ΑΕ» και η διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.
  • Συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών του ΕΑΚΝ. Υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο τον λαό.
  • Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους αθλητές και των ασκούμενους. Να μη διαταραχθούν η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα.
  • Πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυμναστών και προπονητών.

Το υπόμνημα μέχρι στιγμής στηρίζουν, εκτός από το Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών Αττικής:

Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ), ΑΓΣ Μαχητικών Τεχνών, Αθλητικός Σύλλογος Φοίνιξ, ΑΣ Αναγέννηση Πετραλώνων, ΑΣ Αροση, Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού – Νίκαιας – Κερατσινίου, Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης, ΑΠΣ Απόλλων Δ. Αττικής, Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (με 17 συλλόγους στη δύναμή της), ΑΟ Ιρις Πετρούπολης, Γυμναστικός Σύλλογος Πετρούπολης, Φιλαθλητικός ΑΣ, Fitness Hall by Πολύμαχον (Ζίου Ζίτσου).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...