«Atlantic Resolve»: Ανακοινώθηκαν πτήσεις ελικοπτέρων από Αλεξανδρούπολη σε Στεφανοβίκειο και Ρουμανία

Από την έδρα της στο Βισμπάντεν της Γερμανίας η Διοίκηση χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Αφρική (US Army Europe and Africa command) ανακοίνωσε ότι μεταξύ 1 και 11 Δεκεμβρίου ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να πετάξουν σε σχηματισμούς προς το Στεφανοβίκειο και προς το  Mihail Kogălniceanu στη Ρουμανία.

Οι πτήσεις είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιούνται στις πιο πάνω ημερομηνίες, μεταξύ 8πμ και 6μμ λαμβάνοντας μέτρα που προβλέπονται από τις σχετικές μόνιμες διαδικασίες μείωσης θορύβου. Η διοίκηση μάλιστα των ΗΠΑ, δηλώνει ότι για να μην ενοχληθούν οι κάτοικοι, θα παίρνονται επιπλέον μέτρα “καλής γειτονίας”, διατηρώντας παράλληλα   την μαχητική ικανότητα των ελικοπτέρων.

Η αναμενόμενη δύναμη ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τέλη Νοεμβρίου , πρόκειται να αντικαταστήσει  την 1st Combat Aviation Brigade – CAB, 1st Infantry Division που είχε προωθηθεί πάλι μέσω Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Μάρτιο, συμμετέχοντας στην επιχείρηση – όχι άσκηση- «Atlantic Resolve». 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της  επιχείρησης αυτής και σε ότι αφορά το στρατό ξηράς, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ανά 9 μήνες και για 7η συνεχή χρονιά από τα γεγονότα στην Κριμαία το 2014, νέες ετοιμοπόλεμες μονάδες από το έδαφός τους.  Συνολικά διατηρούν 6.000 στρατιωτικό προσωπικό με τον αντίστοιχο πολεμικό εξοπλισμό τους, από μονάδες τεθωρακισμένων, αεροπορίας στρατού, υποστήριξης μαζί με προκεχωρημένο επιτελείο μεραρχίας.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ορμητήριο της ΑμερικανοΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής

Για ακόμη μία φορά, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ευρύτερα η Θράκη θα αποτελέσει πύλη εισόδου Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ, όπως και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Το λιμάνι γίνεται ορμητήριο της ΑμερικανοΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής. Όπως κάποιοι λένε, μετατρέπεται σε μια «νέα Σούδα». Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ γίνεται με βάση την νέα αναβαθμισμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Πρόκειται για την συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διάλογου» με τις ΗΠΑ, υπέγραψε και αναβάθμισε η ΝΔ. Με τη συμφωνία, δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης από τον αμερικανικό στρατό για όλες τις μονάδες των Ελληνικών ΕΔ, με ιδιαίτερη πρόβλεψη – αναφορά εκτός των άλλων, στην Αλεξανδρούπολη και στο Στεφανοβίκειο. Επιπλέον, η αναθεωρημένη, για πέντε χρόνια και τελικά επ’ αόριστον, συμφωνία συμπεριλαμβάνει στην Αλεξανδρούπολη το λιμάνι και το στρατόπεδο «Γιαννούλη», το στρατόπεδο  «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου και το Πεδίο Βολής του Λιτόχωρου στην Πιερία, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς.

Πέρα από τη συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και οι παλαιότερες, έχουν συνυπογράψει επικίνδυνα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στέλνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων και σε συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Με μία διαφορά: ότι όλη αυτή η στρατιωτική εμπλοκή, καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στην πράξη, μεγαλώνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ενώ τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησής της θα πληρώσουν ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που μπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αμερικανικές βάσεις θα τις χτυπήσουν με πυραύλους.

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης πρέπει με την ενεργή συμμετοχή του να φουντώσει το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, διεκδικώντας:

  • Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Οι φαντάροι και λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται απ’ την παρουσία των Αμερικανών στην πόλη τους.
  • Να μην εγκατασταθεί αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Η Αλεξανδρούπολη να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Δείτε ακόμα...