Αττάλεια: Χωρίς συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

Συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια - 10/03/2022
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια – 10/03/2022

Χωρίς κάποια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός έληξε η συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές των δύο χωρών στο επίπεδο των διαπραγματευτών που συναντούνται στην Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ότι «μιλήσαμε για μια εκεχειρία, αλλά δεν επετεύχθη καμία πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση», καθώς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών «δεν είχε εξουσιοδότηση να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο». Είπε ότι αποφάσισαν να «συνεχίσουν τις συνομιλίες τους», λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να ξανασυνατηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, «εάν υπάρχουν προοπτικές για ουσιαστική συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων».

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι στην συνάντηση τέθηκαν τα ίδια αιτήματα με αυτά που έχουν τεθεί κατά την διάρκεια των επαφών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην Λευκορωσία και υπογράμμισε ότι σήμερα «επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις από αυτές που έχουν ήδη τεθεί», αναφερόμενος στις εγγυήσεις ασφαλείας που έχει θέσει η Μόσχα στο τραπέζι των παζαριών.

Δείτε ακόμα...