Αττική: Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν ξανά από την δυνατή βροχόπτωση

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και άλλα προβλήματα, ξανά, στη Αττική από τη βροχόπτωση της 23ης Νοέμβρη 2021
(Φωτό αρχείου)

Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν ξανά στην Αττική από την δυνατή βροχόπτωση. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η πυροσβεστική δέχθηκε 91 κλήσεις για βοήθεια, είτε για να απεγκλωβίσει ανθρώπους από τα αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί από το νερό, είτε για την απάντληση υδάτων. Από τις 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τέσσερις, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν μόνοι τους ή με την βοήθεια άλλων πολιτών.

Έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος 

Επίσης, κλειστή παρέμεινε η λεωφόρος Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έως τις 8 το πρωί. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και τα οχήματα εκτρέπονταν προς Γλυφάδα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Ράλλη, η οποία είχε κλείσει για άλλη μία φορά λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Ειδικότερα στο Μοσχάτο, κάτοικοι της οδού Θεσσαλονίκης είδαν για άλλη μια φορά, τα τελευταία 20 χρόνια, τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν σε μια απόσταση από τον ποταμό Κηφισό που δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα.

Εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της περιοχής επί της οδού Θεσσαλονίκης είδαν αρχικά έναν ορμητικό χείμαρρο να παρασέρνει κάδους απορριμμάτων και αργότερα αυτοκίνητα. Παράλληλα, συνεργεία της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να αντλήσουν νερά από εταιρείες της οδού Μετσόβου αλλά και επιχειρήσεις επί της οδού Πειραιώς.

Σημειώνεται πως πριν από 40 μέρες το συγκεκριμένο σημείο είχε ξαναπλημμυρίσει χωρίς ωστόσο να υπάρξουν οι οποίες παρεμβάσεις που θα απέτρεπαν τις καταστροφές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...