Αττική: Τα μέτρα του νέου lockdown που ισχύουν από σήμερα

Σύνταγμα, Αθήνα
Σύνταγμα, Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα μέτρα του νέου lockdown στην Αττική, που αποφάσισε την Τρίτη η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν το λιανεμπόριο και οι χώροι λατρείας (μόνο σε θρησκευτικές τελετές επιτρέπονται έως εννέα άτομα). Κλειστά θα είναι και τα σχολεία, που θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση κατά τις ώρες που γινόταν και το προηγούμενο διάστημα. Εξαίρεση αποτελούν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, θα λειτουργούν δια ζώσης. 

Τα δικαστήρια παραμένουν ανοικτά με 15 άτομα στην αίθουσα και με 1,5 μέτρο απόσταση.

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα pet shop, των οπτικών, τα καθαριστήρια, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα ΚΤΕΟ και των τηλεπικοινωνιών με προαιρετικό ωράριο 7 π.μ. – 8.30 μ.μ και τα Σάββατα από 7 π.μ. έως 5:30 μ.μ.. Ανοικτές θα είναι και οι λαϊκές αγορές (με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές) ενώ παραμένει το delivery και το take away. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φλεβάρη τα ανθοπωλεία δύναται να λειτουργήσουν με click away και click inside, με ωράριο λειτουργίας από 9 π.μ. έως 5.30 μ.μ..

Θα ισχύει το απαγορευτικό κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. και το Σαββατοκύριακο μεταξύ 6 μ.μ. – 5 π.μ.

Η μετακίνηση εξακολουθεί να επιτρέπεται με sms (και τους έξι γνωστούς κωδικούς), δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άθληση και αναψυχή ενώ η εξυπηρέτηση αναγκών κατοικίδιων συστήνεται να είναι σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Επίσης, η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχει ως μέγιστο το 65% και το 50% σε πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες) ενώ επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες σε ΙΧ και Ταξί (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας).

Επίσης παραμένει ο περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80% με εξαίρεση τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία.

Ανακοινώθηκε πως ο Δημόσιος Τομέας θα εξυπηρετεί μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με τηλεργασία σε μέγιστο δυνατό βαθμό ενώ επανέρχονται οι άδειες ειδικού σκοπού. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...