Αξίες…

Οσο …αργό αποδείχτηκε το τουρκικό κράτος στη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους, τόσο γρήγορο εμφανίζεται τώρα, για να βάλει κάτω από το χαλί τις ευθύνες του και να «σπρώξει» τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν νέα πεδία κερδοφορίας στις ισοπεδωμένες πόλεις.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των κατασκευών έχουν ανεβάσει στροφές για την περίφημη «ανοικοδόμηση», καθώς πάνω από 33.000 κτίρια θα αρχίσουν να κατασκευάζονται μέσα στον Μάρτη (!) σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εντός …προεκλογικών ορίων, θα χρειαστεί μια τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των μπαζών, κάτω από τα οποία παραμένουν ακόμα θαμμένοι περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων.

Ηδη, με «εργαλείο» και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, τα μηχανήματα επισπεύδουν το καθάρισμα των πόλεων, που σημαίνει πως για πολλούς ανθρώπους, τάφος τους θα γίνουν οι χωματερές.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι χιλιάδες απ’ αυτούς τους εγκλωβισμένους, που μπορεί αρχικά να επέζησαν του σεισμού, δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δώσουν τη μάχη για τη ζωή, καθώς σε πολλές περιοχές ο κρατικός μηχανισμός δεν πάτησε το πόδι του ενώ κι εκεί που πήγε, η βοήθεια απείχε μίλια από τις πραγματικές ανάγκες.

Αν κάτι επιβεβαιώνεται λοιπόν πριν και μετά τον σεισμό, είναι πως αυτό το βάρβαρο σύστημα μία και μοναδική «αξία» αναγνωρίζει: Αυτή του κέρδους, σε βάρος ακόμα και της ανθρώπινης ζωής…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...