Αύριο οι αποφάσεις της Επιτροπής για την αγορά

EUROKINISSI

Η Επιτροπή Επιδημιολόγων αναμένεται να δώσει αύριο το «πράσινο φως» για να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα (18 Ιανουαρίου). Το πιθανό αυτό άνοιγμα, όμως, θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους ως προς τον τρόπο λειτουργίας. 

Αύριο αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στον Realfm, ενώ τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα, αλλά δεν είναι σίγουρο να λειτουργήσουν τα καταστήματα και με ραντεβού.

Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά».

Στην περίπτωση του ραντεβού, οι καταναλωτές θα μπορούν να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος και να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν. Φυσικά, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, θα επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων – ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος – αλλά και θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που θα μπορεί κάθε καταναλωτής να είναι στο κατάστημα. 

Σε προχτεσινή του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει μια «αχτίδα αισιοδοξίας στην άκρη του τούνελ» με στόχο να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για όσα ζει σήμερα ο λαός.

Η προσπάθεια όμως του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καλλιεργήσουν αυτή την «αισιοδοξία» στο λαό, αξιοποιώντας το άνοιγμα της αγοράς και την έναρξη των εμβολιασμών, συνθλίβεται στο ρημαγμένο σύστημα Υγείας, στις καθυστερήσεις, στους ανταγωνισμούς και τα παζάρια γύρω από τα εμβόλια, βγάζοντας στην επιφάνεια όλη τη δυσωδία ενός συστήματος που έχει ως στόχο τα κέρδη του κεφαλαίου και μ’ αυτό το κριτήριο ζυγίζει ακόμα και την υγεία.

Αλλώστε, κι από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται ότι η λεγόμενη «επόμενη μέρα» και στην Υγεία έχει χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες για το λαό, μεγαλύτερους φραγμούς στην εκπαίδευση και ακόμα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμα...