Κορονοϊός: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Ναύπλιο
Η παλιά πόλη του Ναυπλίου

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί σε Αργολίδα και Ευρυτανία που εντάσσονται στο επίπεδο 4 ή «βαθύ κόκκινο» σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Ηρακλείου και στον Δήμο Ικαρίας που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.  

Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 π.μ. έως τις 6 π.μ. και μουσικής όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα για Αργολίδα και Ευρυτανία θα ισχύουν έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτέμβρη.

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, οι λοιμωξιολόγοι βλέπουν σταθεροποίηση της πανδημίας με «διαφαινόμενη ύφεση τις τελευταίες ημέρες», ωστόσο εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν μόλις ανοίξουν τα σχολεία. 

Συγκεκριμένα είπε πως υπάρχει μία μείωση των κρουσμάτων της τάξης του 20% την τελευταία εβδομάδα τη στιγμή που ο αριθμός των ημερήσιων τεστ παραμένει ίδιος αλλά καταγράφεται αύξηση, σύμφωνα με τον Γκ. Μαγιορκίνη, της τάξης του 20-30% στους θανάτους.

Ανέφεραν ακόμα πως η πορεία της πανδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ικανοποιητική ενώ αντίθετα, αύξηση παρατηρείται σε Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη, Γιάννενα και νησιά του βορείου Αιγαίου. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...