Αυστραλία: Εθνικό ρεκόρ κρουσμάτων ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση

Αυστραλία κορονοϊός

Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία, που δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο το χειρότερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού ως τώρα, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.756 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τα περισσότερα κρούσματα –τα 1.533– διαγνώστηκαν και πάλι στη Νέα Νότια Ουαλία, επίκεντρο του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουνίου. Η ίδια πολιτεία κατέγραψε επίσης τέσσερις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Στη γειτονική Βικτόρια διαγνώστηκαν 190 κρούσματα, στην περιοχή της πρωτεύουσας ακόμη 32 και στην Κουίνσλαντ ένα. Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση είναι το τρέχον διάστημα σχεδόν διπλάσια από ό,τι στην προηγούμενη κορύφωση της πανδημίας, το 2020.

Καθώς θεωρούν πως αυτό το ξέσπασμα δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τα μέτρα που είχαν πάρει οι αρχές στα προηγούμενα κύματα, η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια δίνουν πλέον την έμφαση στην επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Μέχρι τώρα μόλις περίπου το ένα τρίτο των Αυστραλών 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως στην Αυστραλία, αν και ο ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης επιταχύνεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να έχει αποδυθεί σε κούρσα για να εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Με τον τρέχοντα ρυθμό, ο στόχος του 70% δεν θα ξεπεραστεί παρά στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...