Αυτή η άνοιξη σέρνει βαριά τα βήματά της – Σε αυτές τις εκλογές ανοίγουμε παράθυρα στο μέλλον

Συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη

Της Ρούλας Καραγιάννη

Αυτή η άνοιξη σέρνει βαριά τα βήματά της, πληγωμένη ανεπανόρθωτα κάτω από το βαρύ πένθος του αποτρόπαιου και προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Ξέρεις τι είναι να λείπουν τόσα νιάτα κι εσύ να πρέπει να είσαι η άνοιξη;

Χωρίς ντροπή οι εκπρόσωποι της μίας και εγκληματικής πολιτικής κατακλύζουν τις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. Ξεδιάντροπα χαμογελαστοί κι αναίσχυντα ενθουσιώδεις , αναμασούν το αποστηθισμένο ψεύδος για άλλη μια προεκλογική περίοδο.

Ξαφνικά σε θυμήθηκαν ξανά για να σε ξαναξεχάσουν την επαύριον των εκλογών.

Σειρήνες με καλοραμμένα κοστούμια προσπαθούν να σε πλανέψουν οικτρά υπηρετώντας τα αφεντικά τους κι επιθυμώντας να κρατηθούν στο γόητρο της εξουσίας.

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες λέει ο λαός μας.

Ανάμεσα στα ψευτοχαμόγελα στις ψευτοδιαφορές τους και στα ψευτοδιλήμματα, σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να τους εμπιστευτείς και να λουφάξεις παραδομένος στη χθόνια νάρκη που τους εξυπηρετεί.

Δε θα σου πουν ποτέ πως το κοινό πρόγραμμα τους είναι οι προτάσεις του αναθεωρημένου «Συμφώνου Σταθερότητας» που παρουσιάζει αυτή την περίοδο η Κομισιόν βεβαιώνοντας πως όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση για κάθε ευρώ που θα βαφτίζει παροχή προς το λαό θα του το παίρνει διπλάσιο από την άλλη τσέπη. Η επόμενη κυβέρνηση γνωρίζει πως το πρωτογενές πλεόνασμα των 4 δις ευρώ, για το οποίο έχει δεσμευτεί, θα το μαζέψει είτε με αύξηση της φορολογίας είτε με ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι.

Δε θα σου πουν ποτέ πως για όλα αυτά η συμφωνία έχει ήδη κλείσει στην Ευρωβουλή από τη Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Μέρα 25 και την Ελληνική Λύση που την ψήφισαν στο όνομα δήθεν της κλιματικής αλλαγής και κρίσης.

Δε θα σου πουν ποτέ ότι το κοινό πρόγραμμα είναι συμφωνημένο και ακονίζουν τα μαχαίρια μόνο για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Βέβαια κάποιοι απ αυτούς δεν μπορούν να κρυφτούν και δηλώνουν περιχαρείς πως το πρόγραμμα του Σύριζα με το οποίο πολιτεύονται στο παρόν ταυτίζεται με τη πολιτική της Ν.Δ της οποίας υπήρξαν εκπρόσωποι στο παρελθόν. Από την ίδια ουσιαστικά όχθη το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως θα συνεργαστεί με πρωθυπουργό που δε θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης Άρα διαφωνεί με τα πρόσωπα και όχι με τις πολιτικές τους.

Δε θα σου πουν ποτέ πως οι αυξήσεις που σου υπόσχονται σε βάθος τετραετίας, αν τις υλοποιούσαν, θα ήταν ο μισθός που έπαιρνες πριν 16 χρόνια.

Δε θα σου πουν ποτέ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για το χρηματιστήριο της ενέργειας. Για την εμπορευματοποίηση του νερού, για τους μισθούς της πείνας, για τη δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς κυριακάτικη αργία και χωρίς ρεπό, κυρίως στους εργαζομένους στην εστίαση και τον τουρισμό.

Δε θα σου πουν ποτέ ότι σου υπόσχονται την πρόσληψη 10.000 γιατρών σε ένα σύστημα υγείας που εγκατέλειψαν εδώ και χρόνια και που στην περίοδο της πανδημίας δεν ξόδεψαν ούτε ένα ευρώ για να σώσουν τους χιλιάδες νεκρούς που πέθαναν εκτός ΜΕΘ ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτούσαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια Τότε που η χώρα μετρούσε καθημερινά εκατόμβες νεκρών και οι γιατροί κατέρρεαν από εξάντληση δεν έκαναν καμιά πρόσληψη.

Δε θα σου πουν για τα κλειστά σχολεία για τα διαδικτυακά μαθήματα που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές, για την χρήματα που έδιναν οι γονείς για ράπιντ τεστ ώστε να μπορέσει να πάει το παιδί τους στο σχολείο. Δε θα σου πουν για την ατομική σου ευθύνη που σε φόρτωσαν αποκλειστικά χωρίς ν αναλάβουν την δική τους. Όμως και τότε ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗ!

Δε θα σου πουν για τα αποτελέσματα της πανδημίας στους μαθητές που συνεχίζουν σε υποχρηματοδοτημένα σχολεία, για το μικρό μαθητή που σκοτώθηκε στις Σέρρες από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του. Δε θα σου πουν για τα ταβάνια που καταρρέουν, για τα χωρίς αντισεισμική προστασία σχολικά κτίρια. που δε διαθέτουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό. Δε θα σου πουν για την κατηγοριοποίηση του σχολείου και για το ότι θέλουν δασκάλους με σκυμμένο το κεφάλι κάτω από το φόβο της αξιολόγησης.

Δε θα σου πουν για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα

Δε θέλουν να θυμάσαι!

Δε θα σου πουν πως 8 χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα και ΝΔ δεν κατάφεραν γιατί δεν ήθελαν να τελεσιδικήσει η απόφαση για τους εγκληματίες της ΧΑ.

Δε θα σου πουν για τους νεκρούς στο Μάτι και στην Ηλεία από τις πυρκαγιές. Δε θα σου πουν για τις χαμένες περιούσιες και τους κόπους μιας ζωής στο έλεος των πυρκαγιών στην Εύβοια και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όχι δε θα σου πουν !

Δε θα σου πουν γιατί εξαφάνισαν όλοι μαζί από παντού το έγκλημα των Τεμπών θέλοντας να κρύψουν τις ευθύνες τους Δε θα σου πουν ότι ένα μήνα πριν η παράταξη του ΚΚΕ στους σιδηροδρομικούς προειδοποιούσε ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Δε θα σου πουν ότι οι γονείς των νεκρών παιδιών δεν έχουν πια ζωή. Χάθηκαν εκείνη τη μέρα στον άδικο κι αποτρόπαιο θάνατο των παιδιών τους.

Εσύ όμως τα έζησες τα ζεις. Να μην τα ξαναζήσεις!

Χρόνια τώρα είσαι μεταξύ σφύρας και άκμονος, από τη φωτιά στα κάρβουνα και από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Ξέρεις πια πως ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ και στο ψευδοδίλλημα, με τον Τσίπρα ή με τον Μητσοτάκη, Η απάντηση που πρέπει να δώσεις είναι : ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Η ψήφος ου στο ΚΚΕ θα γίνει δύναμή σου και θα εμποδίσει ν παρθούν μέτρα που θα ευνοούν μόνο τους πλούσιους και δυνατούς θα δυναμώσει η φωνή σου στη βουλή και θα ενισχυθούν οι αγώνες και οι πιέσεις για τη βελτίωση της ζωής σου!

Το ΚΚΕ δε συνεργάζεται γιατί δεν συνηγορεί, δεν στηρίζει γιατί δεν συνυπογράφει με καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.
ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΞΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...