Αυτό που τους «φοβίζει»…

11+1 μέρες απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές και στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης κυριαρχεί το lifestyle, το ποιος θα έχει τα πρωτιά στην «κεντροαριστερά» …και το ζύγισμα της φέτας!

Απέναντι στον αποπροσανατολισμό βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, που αναδεικνύει τους ενόχους για τα πραγματικά προβλήματα που καίνε τον λαό: Την ΕΕ των μονοπωλίων και την πολιτική της, την κυβέρνηση της ΝΔ που την υλοποιεί και τα κόμματα που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της, προσφέροντάς της συναίνεση.

Αντί να πουλάει φούμαρα για «συνταγές» που θα αντιμετωπίσουν τάχα την ακρίβεια χωρίς να πειράξουν τρίχα από τις πραγματικές αιτίες της, το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει ότι για να πάρει ο λαός ανάσα από την ακρίβεια πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, να πληγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αντί να μυξοκλαίει για την Ευρώπη που είναι …ουραγός στις διεθνείς εξελίξεις, να ορκίζεται πίστη στην «ιερή αμυντική συμμαχία» του ΝΑΤΟ και στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο, το ΚΚΕ είναι το μόνο που μιλάει για την «ΕΕ του πολέμου».

Λέει ότι η ειρήνη και ασφάλεια περνάει μέσα από τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσει η φρεγάτα από την Ερυθρά.

Αντί να δίνει όρκους στην «ευρωπαϊκή δημοκρατία», στο «κράτος δικαίου» και στους «θεσμούς», αναδεικνύει τη σαπίλα της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, των λόμπι, που για όλους τους άλλους αποτελούν «ζωτικά στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Το ΚΚΕ δείχνει την επόμενη μέρα και καλεί τον λαό να παρέμβει και με την ψήφο του στις εξελίξεις, ώστε να είναι αυτός πιο δυνατός στις 10 του Ιούνη και όχι η ΕΕ και η ΝΔ, που με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ετοιμάζονται να φορτώσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα στην πλάτη του.

Δείχνει ταυτόχρονα τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ζήσει ο λαός καλύτερα, επιλέγοντας τον δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με τους εργαζόμενους να έχουν στα χέρια τους την εξουσία, να κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Ο «εκλογικός οδηγός» που εξέδωσαν οι όμιλοι, όμως, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν κόμματα «υπέρ της ΕΕ και των αξιών της», δεν αντέχει τέτοιες «παραφωνίες».

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, και επειδή η φωνή και η δράση του ΚΚΕ είναι παραφωνία στην ομοφωνία τους και ενοχλεί, η προεκλογική δραστηριότητα των υποψήφιων ευρωβουλευτών και των στελεχών του αποσιωπάται συστηματικά από τα ΜΜΕ, διαστρεβλώνεται από τα διάφορα παπαγαλάκια της ΕΕ και του ευρωατλαντισμού.

Και όχι μόνο αυτό… Στη μονότονη προβολή των θέσεων των άλλων κομμάτων, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, τα ίδια παπαγαλάκια αναλαμβάνουν το «δύσκολο έργο» να ανακαλύψουν «διαφορές» και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, για να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και να τροφοδοτούν διεργασίες στο πολιτικό σύστημα κατά τα συμφέροντά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, προμοτάρουν εμμέσως και την επιλογή της αποχής από τις κάλπες, την οποία κατά τ’ άλλα ξορκίζουν στα λόγια, αφού γνωρίζουν ότι την επόμενη μέρα θα ερμηνευτεί ως ανοχή στη σημερινή κατάσταση.

Με κριτήριο λοιπόν το τι είναι αυτό που πραγματικά τους φοβίζει, οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή στήριξης της πάλης τους, των διεκδικήσεών τους, της πραγματικής διεξόδου προς όφελός τους.

Ο λαός και η νεολαία, άλλωστε, έχουν πείρα πρώτα απ’ όλα από την αποσιώπηση και τη συκοφάντηση των δικών του αγώνων, που στρίμωξαν την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο και έδειξαν τη δύναμη και τη δυναμική της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό και τώρα μπορούν να νιώθουν σίγουροι ότι εκεί βρίσκεται η δύναμή τους: Για να ξεσκεπάζεται το αντιλαϊκό έργο όλων των άλλων δυνάμεων και της ΕΕ, αλλά και για να το αντιπαλεύουν με καλύτερους όρους από την επομένη των ευρωεκλογών, με πολύ πιο αδύναμα τα κόμματα του κεφαλαίου και πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 29 Μάη 2024

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...