Αυτοκινούμενα πυροβόλα στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία

Αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH 2000

Επτά αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου PzH 2000, θα παραχωρήσει η Γερμανία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, από τη Σλοβακία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Η Γερμανία, θα αναλάβει και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση των αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση προμήθειας βαρέων όπλων από τη Γερμανία προς την Ουκρανία. Η πρώτη αφορά την αποστολή 50 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου «Gepard».

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αποστολή των «Gepard», έχει «κολλήσει» στην απαγόρευση που επέβαλε η Ελβετία στην «Oerlikon», που παράγει τα πυροβόλα και τα πυρομαχικά για τα «Gepard», να εξάγει όπλα σε εμπόλεμη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες για τα 50 «Gepard», χρειάζονται 23.000 βλήματα.

Η Μολδαβία αρνήθηκε να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Η Μολδαβική κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση της Ουκρανίας να της παραχωρήσει τα έξι MiG-29 που έχει αποθηκευμένα.

Η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε να της παραχωρηθούν τα αεροσκάφη τα οποία είναι παροπλισμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, προκειμένου να τα επισκευάσει και να τα χρησιμοποιήσει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της προέδρου της Μολδαβίας, δήλωσε σήμερα ότι «σύμφωνα με το καθεστώς της ουδετερότητας της Μολδαβίας, δεν μπορούμε να στείλουμε στρατιωτικό εξοπλισμό σε άλλες χώρες». Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μολδαβία προτίθεται να στείλει προσωπικό και εξοπλισμό για την αποναρκοθέτηση περιοχών.

Με πληροφορίες από: BBC, «Ria Novosti»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...