Αύξηση στρατιωτικής θητείας, γιατί;

1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
Φώτο Αρχείου / 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας / Πηγή: Eurokinissi

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, λίγους μήνες μετά την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία. Όπως όλα δείχνουν, μπαίνουν νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις στη χώρα μας, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε ό, τι αφορά στη συνεισφορά της στη Συμμαχία.

Αφού η πατρίδα μας μετατράπηκε σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, υπάρχει ανάγκη από έμψυχο υλικό, επιπλέον, εκτός από τα 4 δις που είναι τα στάνταρ για κάθε χρόνο. Πρέπει να διευκολυνθεί η προώθηση στρατευμάτων και υλικού προς Βορρά για περικύκλωση της ανταγωνίστριας των ΗΠΑ, Ρωσίας. Να ενισχυθούν με προσωπικό αεροδρόμια και λιμάνια, να στελεχωθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, όπου το Ισραήλ- κράτος δολοφόνος – θα έχει την εκμετάλλευση. Το Πολεμικό Ναυτικό, να προετοιμαστεί για αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα, οι πανάκριβοι Patriot, να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία, η Πολεμική Αεροπορία, να ανοίξει φτερά για πιο μακρινές αποστολές. Όλα αυτά, γιατί; Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αφού το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, θα μας προστατέψουν από την σύμμαχό μας Τουρκία! Βέβαια, θα πληρώσουμε σε άλλους συμμάχους μας, κάποια επιπλέον δις από την ετήσια εισφορά μας, αλλά …χαλάλι μας! Οι υπηρεσίες πληρώνονται.

Εξηγούμαι:

Το 1974 υπηρετούσα στην Κύπρο, όπου με «έπιασε» η τουρκική εισβολή. Κρίθηκα παρατεταμένης θητείας και συνολικά η στρατιωτική μου θητεία, ανήλθε αισίως στους 28 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εισβολής και συγκεκριμένα στις 21 Ιούλη το 1974, υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας κατάρριψης έμφορτου αεροσκάφους της πολεμικής μας αεροπορίας από αντιαεροπορικό της Εθνικής Φρουράς. Αποτέλεσμα 27 νεκροί στρατιώτες και αξιωματικοί των ενόπλων μας δυνάμεων. Ήταν 14 αεροπλάνα της αποστολής με κωδικό «ΝΙΚΗ», που απογειώθηκαν από την Κρήτη. Χτυπήθηκαν τα τρία πρώτα κοντά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Τα υπόλοιπα γλύτωσαν, επειδή έπαθε εμπλοκή το αντιαεροπορικό.

Πώς συνέβη αυτό; Δεν ειδοποιήθηκαν οι φίλιες δυνάμεις, λόγω μπλοκαρίσματος των διαβιβάσεων. Ποιος τις μπλόκαρε; Διάχυτη ήταν η εντύπωση, πως ήταν έργο των Αμερικανών, αφού αυτοί διέθεταν την κατάλληλη τεχνολογία. Έτσι με τη στήριξή τους, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπή αποβίβαση και όχι απόβαση, στις 20.07.1974.

Στον Αττίλα 2, δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, ζήτησαν από τους Βρετανούς να επιτρέψουν τη διέλευσή τους, υποχωρώντας, μέσα από τη βάση της Δεκέλειας, διαφορετικά θα εγκλωβίζονταν, όπως και έγινε, από τους Τούρκους. Όχι μόνο δεν τους επέτρεψαν, αλλά τους φιλοδώρησαν και με πυρά όλμων από το εσωτερικό της βάσης. Εδώ υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας!

Το 1967 η χουντική κυβέρνηση της Ελλάδας απέσυρε την ελληνική μεραρχία από τη Μεγαλόνησο, ύστερα από απαίτηση των Αμερικάνων, στρώνοντας έτσι τον δρόμο στους Τούρκους να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Πριν 25 χρόνια, το 1996, γιατί είπαμε ευχαριστώ στους Αμερικανούς; Επειδή, οι Τούρκοι γκριζάρισαν τα ΙΜΙΑ με τη στήριξή τους.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων» για τις προθέσεις των συμμάχων μας;

Φαντάροι ψηλά το κεφάλι!

Για τους Αμερικανονατοϊκούς τίποτα. Ούτε γη ούτε νερό!

Διεκδικούμε θαρρετά τα δικαιώματά μας!

Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΈΈ, να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!

Κώστας Δρόσος
Πολεμιστής Κύπρου 1974
βραβευμένος με το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων από το ΥΠΕΘΑ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...