Αζοφστάλ – Μαριούπολη: Πάνω από 260 Ουκρανοί μέλη του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ

Μέλη του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ παραδίδονται στις Ένοπλες Δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Ντουμπάς - 17 Μάη 2022
Μέλη του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ παραδίδονται στις Ένοπλες Δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Ντουμπάς – 17 Μάη 2022

Πάνω από 260 Ουκρανοί μέλη του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, ανάμεσά τους 53 τραυματίες, παραδόθηκαν στο πολιορκημένο εργοστάσιο της χαλυβουργίας «Αζοφστάλ» στη Μαριούπολη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην υπό ρωσική κατοχή πόλη Νοβοαζόφσκ. Άλλοι 211 που δεν έχουν τραυματιστεί, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο κράτησης, στο επίσης κατεχόμενο χωριό Ολενίφκα.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ υποστήριξε ότι θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή κρατουμένων με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Οι προσπάθειες να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας «Αζοφστάλ» οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιωτικοί συνεχίζονται, ισχυρίζεται το Κίεβο. Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές αρχές έλεγαν ότι πάνω από 1.000 Ουκρανοί, ανάμεσά τους 600 τραυματίες, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές τους, απέμεναν στη χαλυβουργία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...