Χ. Ακάρ για προμήθεια F-16: Το θέμα προχωρά θετικά

Μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας
Φώτο Αρχείου

Στο θέμα της προμήθειας F-16 από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δηλώνοντας ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ και είπε:

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει, παρακολουθούμε ότι το θέμα προχωρά θετικά. Λαμβάνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες. Η στενή μας συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ συνεχίζεται. Στην αντιπροσωπεία και τις διμερείς συναντήσεις, τους εκφράσαμε ότι αναμένουμε θετικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και τους ήραν. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε συναλλαγή με περιορισμούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του στο Λονδίνο, ο Aκάρ είπε: «Είχαμε θετικές και εποικοδομητικές διμερείς συναντήσεις και συναντήσεις αντιπροσωπειών. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να συνεργαστούμε στην αμυντική βιομηχανία, τη συνεργασία στρατιωτικής εκπαίδευσης και πολλούς άλλους τομείς. Αναμένουμε θετικά αποτελέσματα και από εκεί» .

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, ο οποίος είχε προαναγγελθεί ότι θα έρθει στην Τουρκία, ο Ακάρ είπε: «Υπάρχει σχεδιασμός, παρακολουθούμε τη διαδικασία, αυτό θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις».

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε ακόμα...