Χ. Ακσόι: “Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα”

Ελληνική Τουρκική Σημαία1
Πηγή: EUROKINISSI

Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα ή στηρίζει αυτούς που τα προκαλούν“, ισχυρίζεται το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επικρίνοντας τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στην Αρμενία.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι “οι εκφράσεις και ισχυρισμοί που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη χώρα μας κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία αποτελούν απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την πολιτική της έντασης και της κλιμάκωσης αντί της καλής γειτονίας με την Τουρκία, του διαλόγου και της συνεργασίας“.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ακόμη ότι “η Ελλάδα είναι που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς Άσαντ, τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, την Αρμενία που κατέχει το άνω Καραμπάχ, που έχει ανοίξει τις πόρτες σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εναντίον της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των PKK, PYD, FETO, που μετέτρεψε το Αιγαίο σε τάφο μεταναστών, που ακολουθεί πολιτικές επεκτατισμού στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”.

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση έθετε το ζήτημα και έψαχνε λύσεις μέσα από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής. Αντ’ αυτού η ΕΕ απάντησε με κάλεσμα στην Άγκυρα να “αλλάξει ρότα” και να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, στο πλαίσιο των συμπερασμάτων της προηγούμενης Συνόδου, της 2ας Οκτωβρίου.

Είναι, πλέον ξεκάθαρο ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του και αποδεδειγμένα πλέον ενεργούν με γνώμονα τις πολύμορφες οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές τους διαπλοκές με την Τουρκία, αλλά και με στόχο τη διατήρηση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής στην Ανατ. Μεσόγειο.

Δείτε ακόμα...