Χ. Κατσώτης: Η απεργία έδειξε ότι ο λαός διεκδικεί και δεν αναμένει “λύσεις” από τα πάνω

Η απεργία της 9ης Νοέμβρη ήταν η καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων, ήταν πολύ μαζική σε όλη τη χώρα, επισήμανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».

Πρόσθεσε πως η επιτυχία της απεργίας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες  δεν πέφτουν θύμα του προεκλογικού κλίματος της αναμονής και μιας «λύσης από τα πάνω», αλλά είναι στον δρόμο και αγωνιστικά διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα και μειώσεις τιμών στο ρεύμα.

Σημείωσε ότι διαφάνηκε για άλλη μια φορά πως οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι πολύ πίσω από τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις των εργαζομένων, εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί από τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που θα πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

Για τις υποκλοπές σημείωσε πως αυτό που δεν αναφέρεται σε σχέση με το σκάνδαλο είναι το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει διαμορφωθεί από την ΕΕ και εναρμονίζεται η χώρα μας σε αυτό. Έφερε ως παράδειγμα τον κανονισμό 8212/2021, που επιτρέπει την παραγωγή και τη διάθεση των λογισμικών παρακολούθησης, έναν κανονισμό που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Αυτό το πλαίσιο πρέπει να καταργηθεί σημείωσε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε τη μεγάλη ευθύνη όλων των αστικών κομμάτων που έχουν συμφωνήσει στη διαδικασία θωράκισης του αστικού συστήματος από τον «εχθρό – λαό» για να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να παίρνουν μέτρα σε βάρος των λαϊκών αγώνων.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ παρακολουθούνταν εδώ και χρόνια, από το 2016 έως το Μάρτη του 2022, και όμως στην Εξεταστική Επιτροπή κανένα από τα αστικά κόμματα δεν άγγιξε το θέμα και αρνήθηκαν να καλέσουν αυτούς που ζήτησε το ΚΚΕ για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...