Χ.Μάας: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2

Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας την Τετάρτη.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν γίνει πολλές προκαταρκτικές εργασίες και πιστεύω ότι οι θέσεις μας έχουν έρθει πιο κοντά σε πολλά σημεία» δήλωσε ο Μάας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε εάν θα πρέπει να αναμένεται σημαντική πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε έναν στόχο … και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι θα τον επιτύχουμε» πρόσθεσε ο Μάας χωρίς να δώσει συγκεκριμένη προθεσμία.

Το έργο υπό την ηγεσία της Ρωσίας, το οποίο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, στοχεύει στη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία απευθείας στη Γερμανία.

Η Ουάσιγκτον υπήρξε ένθερμος πολέμιος του Nord Stream 2, θεωρώντας τον απειλή για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ανεξαρτησία και επέβαλε πολλαπλούς κύκλους κυρώσεων σε εταιρείες και επιχειρηματίες που υμμετείχαν στο έργο.

Το Βερολίνο, ωστόσο, εξακολουθεί να υποστηρίζει την κατασκευή του αγωγού και έχει καταδικάσει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να το εμποδίσει.

Πηγή: sputnik.gr

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...