Χαιρετιστήριο μήνυμα του ΚΚΕ για τους αγώνες των εκπαιδευτικών – Οι εκπαιδευτικοί έχουν δίκιο!

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν δίκιο», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε χαιρετιστήριο μήνυμα που τους απευθύνει. Αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαιρετίζει και σφίγγει το χέρι στους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που και σήμερα έδωσαν μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις διεκδικήσεις τους για ένα σχολείο που θα στηρίζει όλα τα παιδιά.

Οι εκπαιδευτικοί λένε “ναι” στην ανάγκη να ενισχυθεί το σχολείο για να προσφέρει σύγχρονη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο των ίσων και των πολλών, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν δίκιο! Η απάντησή τους είναι μια κραυγή αγωνίας και ένα συλλογικό “δεν πάει άλλο” με τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, που αντί να στηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο, το υπονομεύουν, θέλουν να το χειραγωγήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί λένε όχι στο σχολείο των κοινωνικών φραγμών, των πολλών ταχυτήτων, της υποβάθμισης. Αυτό το σχολείο έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Αυτό το σχολείο, αποτέλεσμα μιας διαχρονικής απαξίωσής του απ’ όλες τις κυβερνήσεις, πρέπει να αλλάξει. Και ο αγώνας των εκπαιδευτικών αποτελεί συμβολή για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει το σχολείο αυτό πραγματικότητα. Το ΚΚΕ στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών στην πάλη που κάνουν για να μορφώσουν ουσιαστικά τα παιδιά του λαού μας». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...