Χαλκίδα: Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας

Ανεμογεννήτρια σε βουνό

Κινητοποίηση ενάντια στη συνεχιζόμενη επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας και της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Εύβοια διοργανώνουν την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στη 1 μ.μ., στο «Στρογγυλό» της παραλίας Χαλκίδας, φορείς και σύλλογοι από διάφορες περιοχές του νησιού.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς από ολόκληρη την Εύβοια, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και να μην παραδοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας και τα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

«Για όλα αυτά που βιώνουμε δεν φταίνε “ο κακός μας ο καιρός”, η “άτυχη στιγμή”, η κλιματική αλλαγή, η “ατομική ευθύνη”, η βιομηχανοποιημένη παραγωγή…

Φταίει το γεγονός πως το φυσικό περιβάλλον αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος των λίγων με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Για αυτό και παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται πιο ήπιες μορφές Ενέργειας, ΟΥΤΕ το περιβάλλον προστατεύεται, ΟΥΤΕ οικονομική ανάπτυξη υπάρχει για τα νοικοκυριά μας, ΟΥΤΕ φθηνό ρεύμα πληρώνουμε», τονίζουν στο κάλεσμα τους οι Οικολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Άτταλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης, Χορευτικός Σύλλογος Μακρυκάπας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνας, οι οποίοι μεταξύ άλλων προσθέτουν:

«Η “πράσινη ανάπτυξη” είναι οικονομική ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν μπορεί να υπάρξει “ενεργειακή δημοκρατία” γιατί όσο την Ενέργεια την έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυτή θα ακριβαίνει και θα γίνεται απλησίαστη για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι λογαριασμοί ρεύματος που προκαλούν ίλιγγο σε όλους μας αυτή την περίοδο οφείλονται ακριβώς στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, είναι η άλλη όψη της καταπάτησης προστατευόμενων περιοχών από επιχειρηματικούς ομίλους, είναι η άλλη όψη της υπερσυσσώρευσης ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια».

Επίσης τη στήριξή του στους συλλόγους και φορείς «που παλεύουν ενάντια στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει γεμίσει με ανεμογεννήτριες τη Νότια Εύβοια, που απειλεί προστατευόμενες περιοχές όπως την οροσειρά της Δίρφυς, που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά», εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...