Χανιά: Αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας στους ανταγωνισμούς, που οργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν. Χανιών και Φοιτητικοί Σύλλογοι έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων την Παρασκευή 18 Μάρτη στην Δημοτική Αγορά.

Εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και διαδήλωσαν ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βροντοφώναξαν να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα, να απεμπλακεί μια και καλή η χώρα μας από όλους τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

O λαός των Χανίων με το συλλαλητήριο υποδέχτηκε αγωνιστικά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» που δένει σήμερα στη βάση της Σούδας. Βροντοφώναξε ότι δεν θα ανεχτεί να γίνει η Σούδα ούτε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, ούτε μαγνήτης κινδύνων.

Ακούστηκε δυνατά στους δρόμους των Χανίων το σύνθημα: «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών».

Στην κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου ο Μανώλης Παπαδωμανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μεταξύ άλλων καταδίκασε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που σηματοδότησε την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για χρόνια, κάτω από το βάρος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη, για το εκ νέου μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ευρύτερης περιοχής και την διασφάλιση των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν ακόμα μεγάλο πόλεμο σε Ευρωπαϊκό έδαφος, 23 χρόνια μετά τον Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Καταδίκασε επίσης την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους ολοένα και πιο επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με ευθύνες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ). Η εμπλοκή αυτή βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τον ελληνικό λαό, αφού μια σειρά βάσεις και υποδομές έχουν στοχοποιηθεί από την Ρωσία. Αντίστοιχα δεν συνιστά προστασία από την Τουρκική προκλητικότητα, αντίθετα η εμπλοκή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, καθώς το ΝΑΤΟ θεωρεί το Αιγαίο κοινή επιχειρησιακή ζώνη.

Εκ μέρους των πρωτοβάθμιων σωματείων απεύθυνε χαιρετισμό η Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου στάθηκε στις αρνητικές συνέπειες που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας ακριβώς αυτού του άδικου πολέμου, κυρίως με τις δραματικές αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη.

Εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων των Χανίων, χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Τζαμαλής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...