Χανιά: Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία της αρμάδας των ΗΠΑ

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έγινε σήμερα το απόγευμα στα Χανιά, στην πλατεία Αγοράς και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που έστειλε καθαρό μήνυμα ότι η αρμάδα των ΗΠΑ που κατέπλευσε το Σάββατο στη Σούδα είναι ανεπιθύμητη στο νησί!

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων μαζί με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος της περιοχής και φοιτητικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων τα Σωματεία Οικοδόμων, Τουρισμού – Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ποτών και Τροφίμων, Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ο Σύλλογος φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα συνθήματα «Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», καθώς και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ακούστηκαν δυνατά στην πόλη των Χανίων,  στέλνοντας το μήνυμα ότι η παρουσία της αρμάδα των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη στο νησί!

Με τις ομιλίες τους ο Μ. Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ι. Αποστολάκης και ο πρόεδρος των εστιακών φοιτητών Ντ. Κουτσογιαννόπουλος εξέφρασαν την εναντίωση των ανθρώπων του μόχθου της Κρήτης και όχι μόνο, στην επιλογή της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, επιλογή που υπηρετεί συμφέροντα ξένα προς αυτά του λαού.

Κατήγγειλαν στους Χανιώτες ότι η αρμάδα του θανάτου – αποτελούμενη από το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά με 6.000 στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων – δεν έφτασε στην Κρήτη για «αναψυχή», αλλά πραγματοποιώντας μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου» για την υποστήριξη των «εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας (των συμφερόντων τους) σε Ευρώπη και Αφρική», για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, δρόμων του Εμπορίου και της Ενέργειας.

Κατήγγειλαν ακόμα τις ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας «στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, διακινδυνεύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων». Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο του μόχθου να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και να εκφράσει την εναντίωσή του, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα, δυναμώνοντας το εργατικό – λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...