Χανιά: Νέο περιστατικό με μεθυσμένο Αμερικανό πεζοναύτη

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι των Χανίων ήρθαν αντιμέτωποι με επεισόδιο που προκάλεσε Αμερικάνος πεζοναύτης, την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ, Αμερικανός πεζοναύτης, αφού μέθυσε, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην οδό Κανεβάρο. Για να σταματήσει τις φωνές, χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας που τον μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν προκαλέσει οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν ΝΑΤΟικές υποδομές.

Το νέο περιστατικό καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αυτός είναι άραγε ο στρατιωτικός τουρισμός που ονειρεύονται και προσπαθούν να πείσουν τον χανιώτικο λαό για τα οφέλη του, όλα τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους;

Ο λαός των Χανίων, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι ΕΒΕ της πόλης μας δεν έχουν ανάγκη από μεθυσμένους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες να τριγυρνάνε στην πόλη μας. Έχουν ανάγκη από μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, που εξανεμίζεται από το κύμα ακρίβειας που οφείλεται στην πολιτική της “Πράσινης Ανάπτυξης”, που ακολουθούν πιστά όλα τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. Το ίδιο κράτος που εμφανίζεται ανίκανο να προστατέψει το εισόδημα του λαού μας από το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων σε ρεύμα, καύσιμα, σε βασικά είδη διατροφής και πρώτες ύλες, είναι αυτό που εξασφαλίζει δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Οι Χανιώτες δεν θα ανεχθούν να βλέπουν την πόλη τους να μετατρέπεται σε μόνιμο σημείο στάθμευσης των ΝΑΤΟικών. Η ανασφάλεια που νιώθει ο λαός μας μεγαλώνει, όταν γίνεται φανερό ότι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι που βάζουν το νησί μας στο στόχαστρο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τεράστιες ευθύνες για τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, όπως προβλέπει η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις που προετοίμασαν και υπέγραψαν.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την επέκταση των δυνατοτήτων της Σούδας, έχοντας λυμένα τα χέρια. Μόνο ανησυχία προκαλούν τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στη Σούδα και επεκτείνουν τις δυνατότητές της. Η βάση μετατρέπεται σε βασικό κόμβο ανεφοδιασμού του στόλου των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στην περιοχή, την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ ταυτόχρονα με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ προωθούνται τα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία σε κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και της νεολαίας να συντονίσουν τον αγώνα τους, ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην απαράδεκτη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει τον τόπο μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...