Χανιά: Στη Δικαιοσύνη 25 εμπλεκόμενοι με την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

Οίκος ευγηρίας - Δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων - Χανιά
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων οι πράξεις που αφορούν στην δαιδαλώδη υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και που σχετίζονται με παραλείψεις και άλλα αδικήματα, σε βάρος 25 συνολικά ατόμων.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ιδιωτική δομή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη λίστα με τους κατηγορούμενους ήταν και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος στη συνέχεια απαλλάχθηκε με βούλευμα του Τριμελές Πλημμελειοδικείου, μετά από σχετική προσφυγή των δικηγόρων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, επειδή επέκτεινε την άδεια λειτουργίας από 16 ατόμων σε 46, ενώ είχε ήδη λήξει και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και επειδή παρέλειψε να σφραγίσει τη συγκεκριμένη μονάδα, μολονότι έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες, με αποτέλεσμα το παράνομο όφελος του ιδιωτικού γηροκομείου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου, ΕΡΤ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...