Χέρι – χέρι Μητσοτάκης – Νετανιάχου

EUROKINISSI

Ο κ. Μητσοτάκης χέρι – χέρι με τον πρωθυπουργό του κράτους – δολοφόνου, Ισραήλ γιόρτασαν τη Δευτέρα που πέρασε στην Ιερουσαλήμ, την υλοποίηση της «Στρατηγικής Συνεργασίας» τους.

Μόνο που η συνεργασία αυτή, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Είναι η ‘πλατφόρμα’ για την προώθηση των εγκληματικών του σχεδίων στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για την «τρομερή εταιρική σχέση» και τις «κοινές φιλοδοξίες» σε ό,τι αφορά την εμπέδωση «ασφάλειας και σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «είναι προς το κοινό συμφέρον η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», και ότι «μοιραζόμαστε και μια κοινή οπτική γωνία για το τι θα πρέπει να συμβεί στην Ανατ. Μεσόγειο ώστε να παραμείνει ειρηνική …».

Μόνο που αυτή η «κοινή οπτική» κάνει αόρατους τους άθλιους προσφυγικούς καταυλισμούς, τις στοιβαγμένες φυλακές, τον εποικισμό, την αυταρχική απαγόρευση κυκλοφορίας, τον ασφυκτικό περιορισμό της μόρφωσης των Παλαιστινίων, την απαγόρευση να καλλιεργήσουν τη γη τους, τον εκτοπισμό παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους, απ’ τους Ισραηλινούς.

Μαζί τους χαίρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα στηρίζοντας τη μεταξύ τους «στρατηγική συνεργασία» και τον γενικότερο Αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό στην περιοχή.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στο Ισραήλ, μια ελληνική φρεγάτα οπλισμένη σαν αστακός, εν μέσω των γνωστών συνθηκών που επικρατούν στα ελληνοτουρκικά, απέπλευσε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις «επ’ ευκαιρία Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού».

Ωστόσο η συμμετοχή σε Έκθεση Αμυντικού Υλικού με το αίτημα των ΗΠΑ, η αποστολή πολεμικού πλοίου για την επιτήρηση των Στενών του Κόλπου, αλλά και η αντίστοιχη πρόταση από τη Γαλλία, που επιδιώκει να ηγηθεί πανευρωπαϊκής δύναμης γι’ αυτόν το σκοπό, αποδεικνύουν την άμεση συμμετοχή της αστικής τάξης της Ελλάδας στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών.

Οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται.

Λ.Α

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...