Χεζμπολάχ: Θα σκοτώνουμε έναν Ισραηλινό στρατιώτη για κάθε νεκρό μαχητή μας

Μέλη της οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ
Μέλη της οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ

Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ανέφερε πως η οργάνωση θα σκοτώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη για κάθε μαχητή της που σκοτώνει ο ισραηλινός στρατός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα παρασυρθεί σε συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, διότι «αυτό είναι που επιθυμεί το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει ότι όταν σκοτώνουν έναν από τους μαχητές μας, θα σκοτώνουμε έναν από τους στρατιώτες τους. Αυτή είναι η εξίσωση» δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Πρόσθεσε είναι μόνο θέμα χρόνου για να εφαρμοστεί η παραπάνω πρακτική.

Εντάσεις Ισραήλ – Λιβάνου

Μεγάλη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου αποτέλεσε ένα «περιστατικό ασφαλείας» στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι μαχητές της Χεζμπολάχ έριξαν δύο πυροβολισμούς από τα σύνορα εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων. Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον παρατηρητηρίων της Χεζμπολάχ.

Την «ισραηλινή επιθετικότητα» κατήγγειλε το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας του Λιβάνου με πρόθεση υποβολής καταγγελίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Αναφερθείς στην ανταλλαγή πυρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κάλεσε τη Χεζμπολάχ «να μην δοκιμάσει τη συντριπτική αποφασιστικότητα του Ισραήλ».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...