Χιλιάδες κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια

Απεργιακή συγκέντρωση στα προπύλαια

Χιλιάδες λαού αυτή την ώρα στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, στα Προπύλαια. Μια τεράστια συγκέντρωση έχει συγκροτηθεί για άλλη μία φορά στο κέντρο της πόλης.

Ήδη όλη η Πανεπιστημίου έχει γεμίσει με διαδηλωτές.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάλεσε σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, με αφορμή και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί  παραπέρα το νερό και άλλους κρίσιμους περιβαλλοντικούς τομείς. Επίσης, από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία σωματείων να καλέσουν την  Τετάρτη σε σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

“Συμπληρώνονται σήμερα 16 μέρες από το έγκλημα στα Τέμπη που 57 άνθρωποι, απλοί άνθρωποι όπως όλοι μας, νέα παιδιά, φοιτητές, εργαζόμενοι δεν γύρισαν στις οικογένειές τους”, σημείωσε στην έναρξη της ομιλίας του ο Γ. Πέρρος. Ενώ μεταξύ άλλων είπε:

Όλες αυτές τις μέρες η χώρα κατακλύζεται από οργή και καθημερινές κινητοποιήσεις, σε γειτονιές, σχολεία και σχολές. Είναι η οργή για ένα σύστημα που δολοφονεί. Για ένα σύστημα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το πιο στοιχειώδες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μιας ζωής που βρίσκεται κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη του κέρδους. Στη λαοθάλασσα της Αθήνας και άλλων πόλεων συμμετέχουν πρώτα και κύριοι νέες και νέοι, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι που αρνούνται να παραδοθούν σε ένα σύστημα που συμπιέζει τις προσδοκίες τους. Που μετατρέπει τα όνειρά τους σε εφιάλτη. Το ξέσπασμα οργής στις εκατοντάδες κινητοποιήσεις δεν ήταν ένας απλός αυθορμητισμός των εργαζομένων και της νεολαίας, όπως με άγχος προσπαθούν να το περιγράψουν διάφοροι παπαγάλοι της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Είναι απολύτως συνειδητή δράση καθώς το έγκλημα στα Τέμπη ήταν μια ακόμα σταγόνα για ξεχειλίσει το ποτήρι“.

Το νέο τραγούδι του συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί», ακούγεται από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 

«Πες στους δικούς μου ότι θα αργήσω απόψε. Ένα θα γίνω με τις ράγες και τους καπνούς. Το τελευταίο εισιτήριο κόψε, για αυτό το τρένο που θα αγγίξει τους ουρανούς»…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...