Χουλουσί Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος Υπουργόυς Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Μιλώντας στην Επιτροπή Κατάρτισης Προϋπολογισμού της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2022, ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τόνισε για μία ακόμα φορά την «αποφασιστικότητα» της Τουρκίας να “υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου στο Αιγαίο (δηλ. του Ψευδοκράτους) και στην Ανατολική Μεσόγειο.” Στην ίδια ομιλία του, κατηγόρησε την Ελληνική πλευρά, ότι προβαίνει σε μία σειρά άδικες και παράνομες ενέργειες εκτός διπλωματικού πλαισίου και του πλαισίου της αμοιβαιότητας, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας για καλοπροαίρετο διάλογο.

Αναφερόμενος στους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παραμείνουν αρνητικές στο θέμα προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Σημείωσε δε ότι το ρωσικό οπλικό σύστημα S-400 “είναι ένα αμυντικό όπλο και θα χρησιμοποιηθεί όπως χρησιμοποιείται και το σύστημα S-300 στα πλαίσια της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.”

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία συνέχισης των κοινών με το Κατάρ εργασιών για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Πηγή: haberturk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...