Χουριέτ: Αναβολή για τη συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας

Ελληνική Τουρκική Σημαία1
Πηγή: EUROKINISSI

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής Χουριέτ, αναβλήθηκε η συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο πλευρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Την περασμένη Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι έχει προγραμματισθεί συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας τη Δευτέρα για τεχνικά ζητήματα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Πάντως, την πληροφορία για τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είχε ανακοινώσει ούτε η Αθήνα, ούτε το ΝΑΤΟ.

Ετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν;

Σύμφωνα επίσης με την ιστοσελίδα της τουρκικής Χουριέτ, αναβλήθηκε η συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο πλευρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους και η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού από τις δύο πλευρές, ενώ δεν έχει ορισθεί νέα ημερομηνία για τη συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώ στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων του Γενς Στόλτενμπεργκ με επίσκεψη σε Τουρκία και Ελλάδα αυτό το διήμερο, βρίσκονται σενάρια συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μελβούτ Τσαβούσογλου, με απώτερο στόχο να προετοιμαστεί μια συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Τις πληροφορίες αυτές τις μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Δένδιας πρόκειται να συναντήσει τον κ. Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ασφάλεια και την ενέργεια, στο οποίο ομιλητής θα είναι και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: cnn.gr

Δείτε ακόμα...