Χρ. Κατσώτης: Στους επιχειρηματικούς ομίλους του Ελληνικού παραδίδει η κυβέρνηση το Κέντρο Αθλητισμού Αγ. Κοσμά

Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας στον Αγ. Κοσμά στην εταιρεία «Lamda Development», στο πλαίσιο της απόφασης για το Ελληνικό και την εκδίωξη αθλητών, αθλητικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, σήμερα, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης και την κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ της εταιρείας «Κύκλωψ» και Ελληνικού Δημοσίου.

Παρουσίασε αναλυτικά την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η ΚΟ του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης αθλητικής δραστηριότητας όλων των Αθλητικών Συλλόγων και αθλητών στο Κέντρο, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Χαιρέτισε τη μαζική κινητοποίηση που έγινε χθες από σωματεία και φορείς της περιοχής αλλά και την κινητοποίηση που διοργάνωσαν την Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νότιου Τομέα ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου για τους αθλητές, σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκονται στα μισά της προετοιμασίας τους για τους αγώνες.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που προχώρησε στην οριστική απομάκρυνση των αθλητών από ξενώνες και εγκαταστάσεις για να περιέλθουν στην εταιρεία «Lamda Development», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με αυτή την εξέλιξη αποδείχθηκε ο πραγματικός χαρακτήρας των αποφάσεων για το Ελληνικό, που από κοινού ψήφισαν και προώθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για να χτιστούν 27 βίλες στη θέση του Αθλητικού Κέντρου διώχνοντας αθλητές, ομοσπονδίες και σωματεία ενώ ο λαός χάνει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην περιοχή. 

Τουριστικοποίηση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης 

Ο Χρ. Κατσώτης στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στις προβλέψεις του, καθώς εντάσσεται στην εμπορευματική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με άξονα τον τουρισμό και τον πολιτισμό, υπηρεσίες με γνώμονα την κερδοφορία και ανταποδοτικότητα και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

«Κάθε νομοθετική ρύθμιση προσαρμόζει τη χρήση γης για την εξυπηρέτηση των επενδυτικών σχεδίων, αυτό υπηρετεί και το σημερινό νομοσχέδιο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το παραλιακό μέτωπο της αθηναϊκής Ριβιέρας με βάση το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής του 2014 και το ΠΔ του 2013 που αφορούσε έγκριση προγράμματος ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. Με βάση αυτά, το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής έχει ήδη οδηγηθεί στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων για την κατασκευή πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, μαρινών πολυτελών σκαφών αναψυχής ενώ και η πολιτιστική κληρονομιά εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού τουρισμού.

Το Πάρκο ουσιαστικά θα είναι ένα συγκρότημα ορόφων και κτιρίων που προορίζεται για εμπορικά κέντρα, γραφεία, θα χτιστεί ένα κτίριο 12 χιλιάδων τ.μ., δίπλα στα τεράστια κτίρια της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης, στερώντας  έτσι, ένα επιπλέον μεγάλο τμήμα ελεύθερου χώρου και πρασίνου από τον λαό της περιοχής. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό του καθεστώς προβλέπονται διάφορες παραχωρήσεις εκτάσεων, παραχώρηση ζωνών αιγιαλού και παραλίας καθώς και του θαλάσσιου χώρου σε βάθος 1.000 μέτρων από την ακτογραμμή, κατήγγειλε, σημειώνοντας πως τελικά για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, το έργο θα επιφέρει την εξώθηση και τον αποκλεισμό τους από το θαλάσσιο μέτωπο.   

«Ο λαός της Αττικής έχει πείρα, από τον σχεδιασμό όλων των κυβερνήσεων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Ζει τα αποτελέσματα των παραχωρήσεων όλου σχεδόν του μετώπου στους επιχειρηματικούς ομίλους» σημείωσε και καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό να καταδικάσει αυτή την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ που προασπίζεται τα δικαιώματα του λαού, τους ελεύθερους χώρους γης για την αναψυχή και την άθληση των λαϊκών στρωμάτων. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...