Χρήστος Κατσώτης: Πολύ σοβαρή εξέλιξη η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Χρήστος Κατσώτης Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ
Χρήστος Κατσώτης Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

«Η κυβέρνηση “απογειώνει” τη συμμετοχή της στον πόλεμο και με την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων, την οποία ανακοίνωσε ο Σόλτς και όχι ο πρωθυπουργός της χώρας, που προσπάθησε να την αποκρύψει», επεσήμανε μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας», Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, 

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ανακοίνωση για την αποστολή τεθωρακισμένων από την Ελλάδα στην Ουκρανία έγινε από τον Γερμανό καγκελάριο Ολ. Σολτς, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης απέκρυψε αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες. 

Ο Χρήστος Κατσώτης εξήγησε πως η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, που πέρα από τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, σχετίζεται και με την άμυνα της χώρας. Ενώ, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, «ποιες ελληνικές μονάδες αφορά η αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων και να μας πει περισσότερα για την ελληνογερμανική συμφωνία, αυτή που έχουν κάνει και είναι κρυφή από το λαό και από τη Βουλή». 

«Η αστική τάξη της Ελλάδας έχει αποφασίσει, και υλοποιεί η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της, να παίρνει μέρος σε αυτή την αντιπαράθεση και τον πόλεμο για να πάρει ένα κομμάτι της πίτας», είπε και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν έχει να κερδίσει, αλλά ήδη δέχεται τις μεγάλες συνέπειες αυτής της εμπλοκής με την ακρίβεια, με την ενέργεια, και η ζωή του καθημερινά γίνεται κόλαση γιατί δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, «πόσο μάλιστα αυτές τις σύγχρονες που δημιουργεί η εξέλιξη της κοινωνίας». 

Είπε ακόμα πως η κυβέρνηση μεν υλοποιεί τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δε, έχουν μία κοινή στρατηγική, αυτή «της ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων, διεύρυνσης των αγορών τους, κάτι που το πληρώνει ο ελληνικός λαός πολύ ακριβά, στερώντας ακόμα και τα πιο βασικά σε υγεία, παιδεία, εργασία, πολιτισμό, στην ποιότητα ζωής τους» και πως «αυτά τα κόμματα είναι ξένα με τη ζωή του ελληνικού λαού, πρέπει να παραμερίσουν αυτές τις δυνάμεις γιατί θα υπονομεύουν ακόμα και αυτή τη χαμοζωή που ζούσαν μέχρι τώρα». 

Επίσης, επέκρινε τη στάση του ΚΚΡΟ τονίζοντας πως κανένα κομμουνιστικό κόμμα δεν μπορεί απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να κρατά ουδέτερη στάση, πολύ περισσότερο να συναινεί.

Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε πως οι «σύμμαχοι» μας όπως ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, κρατάνε αποστάσεις για τα ελληνοτουρκικά τη στιγμή που η Τουρκία επαναφέρει το σύνολο των διεκδικήσεων της και συμπλήρωσε πως υπάρχουν ανταγωνισμοί, συγκρούσεις, αντιθέσεις, που είναι αιτίες του πολέμου, της προσφυγιάς, του αίματος που χύνεται και βεβαίως να ελέγξουν τις πηγές πλούτου και τους δρόμους μεταφοράς.

Δείτε ακόμα...