Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.: Δυνατό ΚΚΕ ΤΩΡΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ - ΚΚΕ

Σε λίγες μέρες ο λαός καλείται να προσέλθει στις κάλπες. Καθένας από εμάς είναι απαραίτητο, πριν επιλέξει το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη, να φέρει στο μυαλό διδάγματα της Ιστορίας για πράξεις αντίστασης απέναντι σε μια βάρβαρη εξουσία της βίας, του άδικου και της ψευτιάς. Ας παραδειγματιστεί από τη δράση του λαϊκού κινήματος απέναντι σε περιορισμούς δικαιωμάτων, απαγορεύσεις και καταστολή, τα τελευταία χρόνια, μέχρι την ηρωική αντίσταση του λαού μας σε κατακτητές και χούντες παλαιότερα. Καθένας από εμάς ας σκεφτεί ακόμη το πώς αντιμετώπισαν τόσοι και τόσοι κομμουνιστές αγωνιστές τις διώξεις, τις εξορίες, τους βασανισμούς, τον εμπαιγμό, ακόμη και τον θάνατο.

Με τέτοιο πνεύμα χρειάζεται να αντιμετωπισθούν, μπροστά στην κάλπη, όλα τα αστικά κόμματα και τα στηρίγματά τους, που:

Με κάθε τρόπο προσπαθούν, με την κατάπτυστη προπαγάνδα τους, να ενσταλάξουν στο μυαλό του λαού προκαταλήψεις, εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα για δήθεν «προοδευτικές» κυβερνήσεις ή για «σταθερές» πλην όμως σίγουρα αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Προσπαθούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό τον οποίο εναγκαλίζονται, τροφοδοτούν και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Ψεύδονται ασυστόλως όταν ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους τους, με προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων, βάσεις, εξοπλισμούς και κυρώσεις, αποτελούν δήθεν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Υποχρεώνουν τον λαό να πληρώνει από τον ιδρώτα του εξοπλισμούς, που, όπως ξεκάθαρα αποδεικνύεται στις μέρες μας, προορίζονται για την ενίσχυση της πολεμικής ικανότητας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μετέτρεψαν τη χώρα σε μια τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση θανάτου, με ό,τι επιπτώσεις και κινδύνους και αν έχει αυτό.

Ξεπούλησαν τα πάντα στους λεγόμενους «επενδυτές» τους. Μία από τις πρόσφατες συνέπειες ήταν και το έγκλημα των Τεμπών. Η εμπορευματοποίηση της Ενέργειας και σε λίγο και του νερού δείχνει τις προθέσεις τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζουν φθάνοντας ακόμη και στο ξεπούλημα παιδικής ογκολογικής μονάδας αδιαφορώντας για τις αθώες μικρές ψυχές που περιμένουν μια αχτίδα ελπίδας.

Ο κατάλογος των σκανδάλων και της πολιτικής που διαχρονικά ακολουθούν σε βάρος του λαού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τα κάθε φορά στηρίγματά τους σε κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, είναι ατελείωτος:

Παρακολουθήσεις.

Αύξηση της καταστολής και της κρατικής βίας εναντίον οποιουδήποτε διαμαρτυρηθεί.

Κατάργηση δικαιωμάτων.

Αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Πρόθεση, κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, οι «επενδυτές» τους να μπουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υποβάθμιση πτυχίων.

Κατάρρευση του συστήματος Υγείας και μετατροπή του αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα.

Εκτόξευση ακόμη και του κόστους για τη διατροφή της λαϊκής οικογένειας.

Ενεργειακή φτώχεια.

Τεράστιες ελλείψεις για την προστασία του λαού έναντι της οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής.

Κατασχέσεις σπιτιών ακόμη και με «καταδρομικές ενέργειες».

Αύξηση επιτοκίων και ασφυξία για τους δανειολήπτες, χωρίς κανενός είδους προστασία κ.λπ.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα η αγανάκτηση του οποιουδήποτε πολίτη που φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ απαιτείται να πάρει σάρκα και οστά στη σημερινή – αυριανή και σε κάθε επόμενη κάλπη μέσω της υπερψήφισης του ΚΚΕ.

Ετσι και εμείς, ως απλοί πολίτες, προερχόμενοι από τα σπλάχνα του λαού, αγνοώντας ψευτοδιλήμματα, ψηφίζουμε ΚΚΕ. Ψηφίζουμε το ΚΚΕ που αγωνίζεται στο πλευρό μας για το δίκιο, ώστε μαζί να χτίσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει όποια κυβέρνηση σχηματιστεί τελικά.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο του λαού που βλέπει το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, που βλέπει βουλευτές αστικών κομμάτων να κατηγορούνται και άλλους να είναι ήδη προφυλακισμένοι να πει ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο του λαού να μείνει μακριά από τα κόμματα μιας εξουσίας που ισχυρίζεται ότι νοιάζεται για το κοινό καλό, αλλά τυφλωμένη από την αλαζονεία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ακολουθεί πιστά, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ πολιτική.

Να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και απόφασης για διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας.

Μπροστά στις κάλπες ας θυμηθούμε επίσης τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη από το «Αξιον Εστί»:

«Εφτασαν ντυμένοι “φίλοι” αμέτρητες φορές οι εχθροί μου τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας. Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά (…)».

Και ας τους επιστρέψουμε πίσω όλα τα «δώρα» τους υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα ανοίξουμε τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό! Τον σοσιαλισμό!

Χρήστος Σαλταπίδας
Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών

Δείτε ακόμα...