Δ. Κουτσούμπας: Ανησυχούμε… μας σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παρέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πάρη Καρβουνόπουλο και το militaire.gr - 24/2/2021 / Πηγή: YouTube - Militaire.gr
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παρέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πάρη Καρβουνόπουλο και το militaire.gr – 24/2/2021 / Πηγή: YouTube – Militaire.gr

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά στο Militaire για όλα τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν κρύβει τη βαθιά ανησυχία του…

Ανησυχούμε, μας σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τα ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ μας σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, σε μια δήθεν συμβιβαστική λύση που θα ΄ναι σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.

“Ανησυχούμε”, λέει ο κ. Κουτσούμπας. Απαντώντας για τις διερευνητικές λέει ότι “βεβαίως χρειάζονται και οι διαπραγματεύσεις… Αλλά να θέσω και μία άλλη παράμετρο. Αυτός που συζητά, πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός και τι εκπροσωπεί. Όταν εκπροσωπεί κυριαρχικά δικαιώματα στις διαπραγματεύσεις και έχει βάλει ως στόχο να υπηρετεί για παράδειγμα ενεργειακούς ομίλους, μονοπωλιακούς ομίλους, ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό συμβαίνει δυστυχώς και εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς και εκ μέρους οπωσδήποτε της τουρκικής πλευράς τότε πάντα αυτά θα βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων των λαών και του ελληνικού λαού και του τουρκικού λαού”.

Για τον “ελληνοτουρκικό διάλογο” που γίνεται στο ΝΑΤΟ:

“…θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση ολοκληρωμένη των πολιτικών κομμάτων και από αυτή τη σκοπιά είναι απαράδεκτο να γίνονται συνομιλίες εν κρυπτώ. Άρα πρέπει να ενημερωθούν τα κόμματα για όλες τις συζητήσεις “.

Για το δίλημμα “ή πολεμάμε ή συζητάμε”:

“Είναι ψεύτικο δίλημμα, χρησιμοποιείται κατά την άποψή μου καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους δηλαδή προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό την ελληνική νεολαία, τους ανθρώπους στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους εργαζόμενους συνολικότερα στον κρατικό μηχανισμό ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος… Επισείει τον μπαμπούλα του πολέμου, ότι θα σκοτωθούν άνθρωποι, ώστε ο κόσμος να πει “τέλος πάντων αφού είναι να μη χυθεί αίμα ας πάει και το παλιάμπελο που δεν είναι όμως παλιάμπελο”. Δεν είναι παλιάμπελα τα κατοικημένα ελληνικά νησιά, τα ακατοίκητα νησιά που βρίσκονται στις “γκρίζες ζώνες” της Τουρκίας και στη στρατηγική της γαλάζιας πατρίδας, της τουρκικής αστικής τάξης”.

Μύθος τα περί απομονωμένης Τουρκίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταρρίπτει τους μύθους περί απομονωμένης Τουρκίας, εξηγεί γιατί το κόμμα του επιμένει στην απεμπλοκή από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και περιγράφει τις Ένοπλες Δυνάμεις που πρέπει να ΄χει η Ελλάδα. Αναφέρεται διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την πανδημία

Για την πανδημία ο κ.Κουτσούμπας επισημαίνει ότι έχουμε περάσει ήδη στη φάση όπου οι κυβερνήσεις -και η ελληνική- εκμεταλλεύονται για να πάρουν μέτρα κατά των πολιτών.

“Από την αρχή λέγαμε να μην αξιοποιήσει  την πανδημία η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οποιαδήποτε κυβέρνηση για να περάσει κατασταλτικά μέτρα, να περάσει αυταρχικά μέτρα… είναι αδιανόητο να έχεις lockdown γενικό ακόμα και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και να περνάς σωρηδόν κάθε μέρα νομοσχέδια αντιδραστικά, αντιλαϊκά χωρίς ουσιαστική συζήτηση”.

Για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύπτονται λέει:

“…σας λέω ειλικρινέστατα ότι δεν έχω πολλές ελπίδες και πιστεύω ότι και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι  το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο, που ποτέ δεν έφτασε, ή ότι θα γίνει η πραγματική κάθαρση”.

Εκλογές;

Βλέπει εκλογές;  Όπως λέει το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν και πότε αλλά “τι θα λύσουν αυτές οι εκλογές.  Και αυτό πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτεί ο ελληνικός λαός για να κάνει και τις σωστές επιλογές”.

Ο κ.Κουτσούμπας απαντά στο τέλος της συνέντευξης και σ΄ όσους επίμονα τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Αναδημοσίευση από militaire.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...