Δ. Κουτσούμπας από τις φυλακές της Κέρκυρας: Υποχρέωση μας να τιμάμε τους ήρωες

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου επισκέφθηκε τα απομονωτήρια όπου γίνονταν βασανιστήρια των πολιτικών κρατουμένων και άφησε μερικά γαρύφαλλα στη μνήμη των αγωνιστών που βασανίστηκαν και άφησαν τη ζωή τους. Αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με το Σωματείο εξωτερικής φρουράς του καταστήματος κράτησης οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος στα προβλήματά τους με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα, στα 39 άτομα που εργάζονται εκεί, να τους οφείλονται 5.500 ρεπό. Ζητούν την ενίσχυση του προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, την ανανέωση του υπηρεσιακού στόλου αλλά και την κατασκευή νέου καταστήματος κράτησης καθώς το υπάρχον είναι πολύ παλιό.

Οι εργαζόμενοι επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις έχει θα τα προωθήσει σημειώνοντας ότι είναι κατάκτηση και δικαίωμά τους ο συνδικαλισμός και η αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

Στις 12.30 θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στον χώρο του Εργατικού Κέντρου. Στις 17.00 θα περιοδεύσει στην περιοχή του Ποταμού, ξεκινώντας από τη γέφυρα του Ποταμού, που πλήγηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες και στις 17.30 θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής στο καφενείο του Πάγκαλου.

Αύριο, Κυριακή 21 Νοέμβρη θα μιλήσει στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας στο Λαζαρέτο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η ώρα αναχώρησης για το νησάκι του Λαζαρέτο είναι 10.30 από το λιμάνι της Κέρκυρας. (Κατά τη μεταφορά από και προς το νησί θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα).

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...