Δ. Κουτσούμπας: Διαρκές έγκλημα η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας

«Ένα διαρκές έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν! Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ! Ζούμε τις συνέπειες από την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών, που έπρεπε να έχει ως επίκεντρο την πρόληψη!», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις πυρκαγιές στην Αττική, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε μαζική σύσκεψη με συνδικαλιστές που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Αναλυτικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, της Παλλήνης, του Πικερμίου, του Γέρακα, της Πεντέλης, των Μεγάρων, όλων των περιοχών που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές που επιχειρούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με λίγα μέσα στα χέρια τους, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές.

Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που από την πρώτη στιγμή συμβάλλουν και συνεχίζουν στο έργο της πυρόσβεσης, προσφέροντας την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους σε όσους την έχουν ανάγκη.

Ο λαός της περιοχής έχει κάθε λόγο να αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, βλέποντας να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να χάνονται κόποι μιας ζωής, να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον.

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Για μια ακόμα χρονιά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για την “πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού”!

Ζούμε τις συνέπειες από αυτή την “επάρκεια”. Ένα διαρκές έγκλημα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν! Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ!

Ζούμε τις συνέπειες από την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών, που έπρεπε να έχει ως επίκεντρο την πρόληψη!

Αυτή είναι και η βασική αιτία για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της γης που λειτουργεί ως εύφλεκτη ύλη, αφού έχει οδηγήσει σε μεικτές οικιστικές και δασικές ζώνες.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα. Όλα αυτά, δηλαδή, που έπρεπε ήδη να έχει πάρει και δεν το έκανε, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμα μπροστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Απαιτείται εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και μέσα πυρόσβεσης και άλλα, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να εξασφαλιστεί ως κατεπείγον μέτρο η στέγαση, η φιλοξενία, η στήριξη και η εξασφάλιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών.
  • Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση και πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Θα είμαστε μαζί τους σε αυτό τον αγώνα και σε συντονισμό με όλους τους πληγέντες από άλλες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα που ακόμα περιμένουν…».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...