Δ. Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Σύμβασης και των 3ετιών με κατώτατο στα 850 ευρώ

Στα 935 ευρώ θα ήταν σήμερα ο μισθός ενός εργαζόμενου, που έχει μια 3ετία, με την πρόταση του ΚΚΕ για εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με αφετηρία τον κατώτατο μισθό στα 850 ευρώ και «ξεπάγωμα» των 3ετιών, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει και ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση και με βάση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Σημείωσε ότι ο λαός έχει πείρα και κρατά μικρό καλάθι από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν σαν προϋπόθεση τις αντοχές της οικονομίας και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχει ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε ότι μετά τις εκλογές στις 21 Μάη μπορούν να τα βρουν και να κάνουν κυβέρνηση τα κόμματα που συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης και την «πράσινη» μετάβαση. Πρόσθεσε ότι αν δεν τα βρουν θα είναι για να κλέψουν τα δύο πρώτα κόμματα ψήφους από τα υπόλοιπα. 

Δεν είναι αντισυστημικοί οι ναζί, είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος που τους αμολάει και τους μαζεύει ανάλογα κατά πώς το βολεύει, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τα ναζιστικά μορφώματα.

Σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και για το ότι δεν έχει τελεσιδικήσει στο Εφετείο. Ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν θα λύσει το πρόβλημα, το οποίο πρέπει να το λύσει ο λαός και σημείωσε ότι ο Αρειος Πάγος καλείται να κρίνει με βάση την ρύθμιση. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...