Ο Δ. Κουτσούμπας για τα ελληνοτουρκικά: Η ελληνική κυβέρνηση απέσυρε πολύτιμο στρατιωτικό εξοπλισμό από τα σύνορα

Τεθωρακισμένο όχημα BMP-1 (Ρωσικής κατασκευής) του Ελληνικού Στρατού
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-1 (Ρωσικής κατασκευής) του Ελληνικού Στρατού

Στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” μίλησε, χθες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά και την συνεχιζόμενη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ευρωατλαντικά σχέδια.

“Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα. Ο Ερντογάν παραληρεί, θέτοντας απαράδεκτες διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, και η τούρκικη αστική τάξη προετοιμάζει το γειτονικό λαό που πεινάει, για πόλεμο.

Και σε αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κυβέρνηση απέσυρε πολύτιμο στρατιωτικό εξοπλισμό από τα σύνορα.

Το παραμύθι, ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μας θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, έχει τελειώσει προ πολλού. Το έχουν τελειώσει οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους που στρώνουν κόκκινα χαλιά στην Τουρκία για να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας.

Καθώς όμως θα τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας, που για λογαριασμό της αστικής της τάξης, έχει σηκώσει τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, είναι πολύ εύκολο, μετά τα “νταηλίκια γιοκ” του Μητσοτάκη, να ακολουθήσουν τα “καζάν-καζάν” του Ερντογάν για έναν επώδυνο συμβιβασμό με θύμα τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Ας βγάλουν και κανένα ιστορικό συμπέρασμα…

Τον ίδιο ρόλο, αναλάμβανε για χάρη των ιμπεριαλιστών συμμάχων της, η ελληνική αστική τάξη και πριν 100 χρόνια, με αποτέλεσμα ο λαός μας να ζήσει μια μεγάλη καταστροφή, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτό επέβαλε τότε ο δήθεν “πατριωτισμός” της άρχουσας αστικής τάξης της χώρας.

Όπως τώρα επιβάλει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, συνολικά στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς για να κονομήσουν μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Όμως οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές, που διαμορφώνουν τον “πατριωτισμό” τους όπως συμφέρει τη δική τους τάξη και φυσικά τους περιβόητους “συμμάχους” τους.

Τη μια στέλνουν στρατιωτικό πολεμικό υλικό εκτός συνόρων, αποδυναμώνοντας την άμυνα, την άλλη μαγειρεύουν υποχωρήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα τραπέζια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αλήθεια, είναι αυτό πατριωτισμός;

Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός, δεν ταυτίζεται με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Το αντίθετο, τα αντιπαλεύει! Επιβάλλεται ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην όποια αστική κυβέρνηση τον εμπλέκει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι άλλωστε γνωστό και αποδεκτό γενικά, ότι ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με στρατιωτικά μέσα!

Με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, ο κάθε πατριώτης, ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, μπορεί και πρέπει να οργανωθεί και να αγωνιστεί για την προάσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις, να απαιτήσει καμιά συμμετοχή εκτός συνόρων ένοπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού, σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να ανατρέψει αυτούς που τον σέρνουν στη σφαγή για να έρθει αυτός στην εξουσία και να υπογράψει μόνιμη ειρήνη και ευημερία!

Να βρεθεί με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες του πολέμου, για να σωθεί από την πείνα και το θάνατο.

Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι και για την άμυνα της χώρας ισχύει πως “μόνο ο λαός θα σώσει το λαό”! “

Δείτε ακόμα...