Δ. Κουτσούμπας: Η αλλαγή Ερντογάν δεν είναι πανάκεια, το πρόβλημα είναι πιο βαθύ

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν

“Η αλλαγή Ερντογάν δεν είναι πανάκεια, το πρόβλημα είναι πιο βαθύ”, σημείωσε σε συνέντευξή του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

“Η Τουρκία είναι μέσα στο G20, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, διατηρεί στρατιωτικές βάσεις σε άλλα κράτη, βρίσκεται σε μια περιοχή στρατηγική για τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες.

Η επιθετική ρητορική δεν είναι μονοπώλιο του Ερντογάν. Αφορά και τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας, εναντίον των οποίων μάχεται μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με το οποίο το ΚΚΕ διατηρεί συντροφικές και διεθνιστικές σχέσεις. Αυτό το λέμε για να απαντήσουμε και σε έναν εφησυχασμό που καλλιεργείται στη χώρα μας, ότι δήθεν είναι πανάκεια η αλλαγή του Ερντογάν.

Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Αφορά την ίδια την τουρκική αστική τάξη, τον ανταγωνισμό της με την ελληνική, αλλά και το πολύπλευρο παζάρι, κυρίως με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το οποίο όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι ακουμπάει και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...