Δ. Κουτσούμπας: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, με βάση το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το δυναμώσουν, ώστε ο ίδιος ο λαός να είναι δυνατός την επόμενη μέρα τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο ράδιο Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι οι δυσκολίες στην οικονομία, στην κοινωνία, στα διεθνή είναι παρούσες και μεγαλώνουν και για αυτό χρειάζεται προετοιμασία.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι με βάση τα προγράμματα που έχουν όλα τα κόμματα, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα είναι δυναμική αντιπολίτευση με το εργατικό λαϊκό κίνημα και με τους φορείς του.

Σημείωσε ότι μετά τις εκλογές στις 21 Μάη, μπορεί να βγει κυβέρνηση, καθώς τα κόμματα έχουν κοινά προγράμματα και υπενθύμισε τις δηλώσεις των Μπακογιάννη, Τσαπανίδου και Βενιζέλου ότι δεν έχουν τεράστιες και ουσιαστικές διαφορές στα μεγάλα ζητήματα.

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70%. Υπογράμμισε ότι ως το 2025, θα έχουμε άλλα 350 προαπαιτούμενα – νομοσχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης. Προαπαιτούμενα με τα οποία το ΚΚΕ διαφωνεί, ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα έχουν ψηφίσει στη Κομισιόν, στην Ευρωβουλή και έχουν πει δημόσια ότι θα τα στηρίξουν.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη. Όταν ένα πολιτικό κόμμα, ένας πολιτικός αρχηγός μιλάει και απευθύνεται στο ΚΚΕ ξέροντας τις θέσεις του, όχι γιατί θέλει να πιέσει το ΚΚΕ, ξέρει ότι δεν πιέζεται, ξέρει τις θέσεις μας, δεν είναι ανόητος, ούτε αφελής, καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά, τι λέμε και την προεκλογική περίοδο και όλη την τετραετία αυτή, όπως και όλη την τετραετία που κυβέρνησε εκείνος. Άρα λοιπόν απευθύνεται σε κάποιους ψηφοφόρους του οι οποίοι που έχουν φύγει και συμπορεύονται σήμερα με το ΚΚΕ, θα το ψηφίσουν την Κυριακή. Κάθε μέρα δημοσιεύονται δηλώσεις, πρώην στελεχών, μελών, ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ως εδώ, θα ενισχύσουμε τώρα ΚΚΕ και αυτό τον στεναχωρεί, τον πειράζει. Δικαιολογημένο είναι όταν χάνει ψηφοφόρους του. Μιλά άσχημα και απαξιωτικά για το ΚΚΕ, ενώ και θα έπρεπε να μιλήσει με τους δικούς του συνεργάτες, να μιλήσει με τον κόσμο τον δικό του, να πείσει τον κόσμο τον δικό του, γιατί θέλει να του δώσει μια ευκαιρία». 

Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία ευκαιρία ούτε στον τωρινό διαχειριστή της εξουσίας, ούτε στον προηγούμενο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για το σήμερα, για να έχει ο λαός ανάσες ανακούφισης, για τους πλειστηριασμούς, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...