Δ. Κουτσούμπας: Η πολιτιστική κληρονομιά μετατρέπεται σε εμπόρευμα

Την τραγική αντιπολιτιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που εχθρεύονται τον πολιτισμό και τον λαό και τσακίζει τα δικαιώματά του, κατήγγειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, αναδεικνύοντας την αντίθεση του Κόμματος στο νομοσχέδιο του υπ. Πολιτισμού για τα Μουσεία αλλά και στο Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των καλλιτεχνών ενάντια στην ασκούμενη πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους, χαιρέτισε τους καθηγητές των σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Βορείας Ελλάδας που παραιτήθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης των μαθητών τους, αλλά και στους αγώνες των εργαζομένων του υπ. Πολιτισμού ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Μουσεία. 

Αναφέρθηκε ακόμα στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ένταση των πλειστηριασμών, μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, την ώρα που ψήφισαν και διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των funds.

Στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ν. Σαντορινιού. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...