Δ. Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το Σάββατο στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με ενθουσιασμό και παλμό υπό το σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η ψήφος των νέων στο ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να νιώσουν οι ίδιοι πιο δυνατοί και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορούν να κάνουν να τρέμει την όποια αυριανή αντιλαική κυβέρνηση και πρόσθεσε μόνοι τους και όλοις μας με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. 

Οπως είπε κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη  διότι γίνεται πιο επιθετικό, πιο αντοδραστικός ο καπιταλισμός, ανεφερε ότι ο λαός έδιωξε αντιλαικές κυβερνήσεις αλλά δεν απαλλάχτηκε από αυτού ςπου έχουν την εξουσία. Σημείωσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή στρατηγική, κοινους σκοπούς, παρά τις επιμέρους διαφορές, και πως έχουν δεσμέυσεις απάναντι στο ΤΑμείο Ανάκαμψης, τους επιχεριρητικούς ομίλους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ, τόνισε, δεν θα δώσει ανοχή στην όποια αντιλαική κυβέρνηση όποιο χρώμα κι αν έχει όπως κι αν βαφτιστεί.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα λαικής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει τη λαική πλειψηφία πραγματικά στην εξουσία. Και σχολιάζοντας τα περι «κολλημένων» που εκστόμισαν στελέψη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο δρόμος των ανατροπών ανοίγει από κάποιους «κολλημένους», από τους ασυμβίβαστους.

Συγκλονιστική ήταν η υποδοχή στο βήμα του συνεδρίου των εκπροσώπων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας και της Συριακής Κομμουνιστικής νεολαίας – Νεολαίας Χαλίντ Μπαγκντάς που απηύθυναν χαιρετσιμό πριν την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...