Δ. Κουτσούμπας: Να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στη Μέρα Δράσης την Τρίτη 28 Απρίλη

Δημήτρης Κουτσούμπας
Πηγή: Eurokinissi

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «Open» έστειλε μήνυμα για την Μέρα Δράσης, την Τρίτη 28 Απρίλη. Θα πρέπει να έχει επιτυχία, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, να μη μείνουν οι εργαζόμενοι σιωπηλοί και άπραγοι.

Έκανε λόγο για τις διεκδικήσεις εκατοντάδων σωματείων για μέτρα προστασίας, προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) που απαντούν και με στάσεις εργασίας σε όλη την χώρα.

Για τα εργασιακά τόνισε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ήρθαν για να μείνουν και ότι οι εργαζόμενοι απαντούν σήμερα με τις διεκδικήσεις τους ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση. Πρόσθεσε ότι επιδίωξη του ΣΕΒ στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ είναι να μονιμοποιηθούν τα μέτρα που μειώνουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στηρίζει τα αιτήματά τους. 

Για την Πρωτομαγιά ανέφερε ότι θα γίνουν συμβολικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε συνοικίες της πρωτεύουσας όπως επίσης και σε άλλες πόλεις τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...