Δ. Κουτσούμπας: Να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ που είναι πραγματικός τους αντίπαλος

Σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των υποψήφιων που στηρίζει το ΚΚΕ και για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κάλεσε το λαό ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λαμία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη.

«Θέλουμε να πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών, επειδή ο χάρτης θα έχει βαφτεί πάλι μπλε και αυτός θα το μεταφράζει σε “πράσινο φως” από τον λαό για να τρέξει το αντιλαϊκό του έργο; Ή θέλουμε να του δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι “δεν πάει άλλο” και ότι θα τα βρει σκούρα;» το ερώτημα που έθεσε ο Δ. Kουτσούμπας για να υπογραμμίσει ότι «αυτό το μήνυμα φυσικά μπορεί να το πάρει, μόνο αν βγουν ακόμα πιο ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο πραγματικός τους αντίπαλος, το ΚΚΕ, αυτό αποτελεί πραγματική λύση υπέρ του λαού και όχι οι διάφορες συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που και στη Βουλή ψηφίζουν κατά 50 και 70% τα νομοσχέδια της ΝΔ, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν τους ξεφεύγει τίποτα».

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ανθρώπους που προβληματίζονται με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής «είναι μια ευκαιρία για όλους όσους και όσες έχουν ακόμα παραμείνει σε αυτά τα πολιτικά σχήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν. Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι πάντα χαρά μας -και δική μου προσωπικά- να βρισκόμαστε εδώ, στη Λαμία, σε άλλα μέρη της Φθιώτιδας και της Στερεάς, κάτι που κάνουμε -όπως ξέρετε- πολύ τακτικά, για να βλέπουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του λαού της πατρίδας μας, για να μπορούμε να τα παλεύουμε όλοι μαζί, στον καθημερινό αγώνα, αλλά και μέσα στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η τελευταία μας επίσκεψη ήταν πολύ πρόσφατα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης κακοκαιρίας που έπληξε και τον νομό μας.

Τότε ακούσαμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, από κάποια παπαγαλάκια τους σε ΜΜΕ και από ορισμένους επιστήμονες που έχουν πάρει εργολαβία το ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής, για “ακραία καιρικά φαινόμενα”, πρωτοφανή, που συμβαίνουν μια φορά στα 1000 χρόνια.

Όμως, δεν πέρασε ένας μήνας και τη βδομάδα που πέρασε είχαμε πάλι καταστροφές, πλημμυρισμένα χωριά και εγκλωβισμένους στη Βόρεια Εύβοια, ενώ και η Φθιώτιδα κινδύνευσε από πιθανή υπερχείλιση του Σπερχειού.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, αυτό που τόνιζε το ΚΚΕ. Ότι το μόνο πραγματικά ακραίο είναι η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, της σημερινής και όλων των προηγούμενων, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που θυσιάζουν έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας, όχι μόνο επειδή κοστίζουν, αλλά και γιατί δεν υπόσχονται την κερδοφορία που θέλουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Βλέπετε, στα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορείς να βάλεις κορδέλες και να τις κόψεις πριν τις εκλογές, ούτε μπορείς να τους βάλεις μετά διόδια για να τα οικονομήσεις…

Βέβαια, όπως λέει και ο κύριος Μητσοτάκης, κι αυτή την κρίση θα την κάνουν ευκαιρία!

Και ξέρετε τι εννοούν αυτοί όταν λένε “ευκαιρία”.

Κάτι σαν αυτά που έλεγαν το καλοκαίρι του 2021 με το περιβόητο σχέδιο της “επιτροπής Μπένου” για την “ανασυγκρότηση” της Βόρειας Εύβοιας, που τώρα μάλλον είναι θαμμένο εκεί, κάπου μέσα στις λάσπες.

Γιατί όσο οι πυρόπληκτοι με τις επιτροπές αγώνα που έφτιαξαν και μαζί τους οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, προειδοποιούσαν για την ανάγκη αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων μετά τις φωτιές, η κυβέρνηση έψαχνε ιδιώτες «ανάδοχους» για να πατήσουν πόδι στα δάση.

Έτσι και φέτος, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, άρχισαν να μιλάνε για επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη βιομάζα των δασών για παραγωγή ενέργειας και με την ευκαιρία, θα καθαρίζουν και τα δάση, αφού, όποιος πιστεύει ότι αυτό μπορούν να τα κάνουν τα Δασαρχεία με το δυναμικό τους “είναι από άλλο πλανήτη”, όπως μας είπαν…

Και τώρα, μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές μάς ξεφούρνισαν τη λύση για το πρόβλημα: Την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση στα σπίτια.

Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Και το κράτος να πετάει από πάνω του την ευθύνη για την προστασία της ζωής, να απαλλάσσεται από το κόστος των αποζημιώσεων, και από την άλλη να δημιουργεί ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αυτή είναι η πολιτική τους, αυτό είναι το σύστημά τους.

Και πριν γίνει το κακό, και αφού γίνει, το μόνο που σκέφτονται, είναι οι επενδύσεις και τα κέρδη, και ο λαός να υποφέρει.

Αυτά, βέβαια, τα έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές. Το ερώτημα τώρα είναι “τι κάνουμε”;

Γιατί, ξέρετε, όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να γίνεται και πολλή κουβέντα, όμως την άλλη Κυριακή, έχουμε μια σημαντική πολιτική μάχη, τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Εκεί, λοιπόν, ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να τα βάλει κάτω, να σκεφτεί με βάση αυτά που ζει τόσα χρόνια και να πάρει την ευθύνη, να αποφασίσει τι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τι δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θέλει:

– Θέλουμε τοπικές αρχές και συμβούλια συμβιβασμένα, που θα λένε “τι να κάνουμε, έτσι έχουν τα πράγματα”, που θα είναι τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων, που θα δηλώνουν “αναρμόδιοι” για όλα εκτός από το μοίρασμα των εργολαβιών, της “μάσας” δηλαδή στους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες, και θα παίζουν την κολοκυθιά για το ποιος ευθύνεται για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα;

– Ή θέλουμε να στείλουμε εκεί περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ;

Πολλοί από τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο, προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές διαδρομές, σήμερα όμως συμπορεύονται με τους κομμουνιστές, για να μπούμε αύριο μαζί μπροστά στη διεκδίκηση, στη μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στο κράτος, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, για όλα αυτά που “καίνε” τον λαό.

Γιατί, όσο ο κ. Μητσοτάκης διατυμπανίζει ότι η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι πολιτική σύγκρουση για να εκλεγούν δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της αρεσκείας του, εκλεκτοί της ΝΔ, για να τους έχει «σήκω-σήκω» – «κάτσε-κάτσε», τόσο εμείς πρέπει να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση, τους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ που θα αποτελούν και την μοναδική γνήσια δύναμη αντιπολίτευσης στην κεντρική εξουσία, δύναμη διεκδίκησης και προώθησης της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων.

Και για την ακρίβεια, εκτός των άλλων, που η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο ότι θα την αντιμετωπίσει δήθεν με γελοία μέτρα σαν αυτά που ψήφισε μέσα στη βδομάδα και για τους μισθούς, και για την ανεργία, και για την υπερφορολόγηση που γίνεται και από τους Δήμους και φυσικά για τα έργα που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν σε κάθε πόλη, σε κάθε περιφέρεια.

Και για τη ΛΑΡΚΟ, αυτό το χρυσωρυχείο για τον τόπο μας, για την ευημερία του λαού μας, που αυτοί οι ειδήμονες της δήθεν ανάπτυξης το έχουν να μαραζώνει και μαζί με αυτό να μαραζώνει και ολόκληρη η Φθιώτιδα.

Θέλουμε, λοιπόν, εκλεγμένους που θα βρεθούν και στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όχι απέναντί τους, απαιτώντας επαναλειτουργία του εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Γιατί στις “όμορφες πόλεις” που εμείς ονειρευόμαστε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου, ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, όπως ψήφισαν τις προάλλες με τον νόμο – έκτρωμα του Γεωργιάδη.

Τελικά, θέλουμε δήθεν “ανεξάρτητους”, αλλά στην πραγματικότητα εντελώς εξαρτημένους από αυτή την πολιτική, από αυτά τα κόμματα, από τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εργολάβων;

Ή θέλουμε εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που τους στηρίζει το ΚΚΕ και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι πραγματικά ανεξάρτητοι από όλα τα παραπάνω;

Θέλουμε να πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών, επειδή ο χάρτης θα έχει βαφτεί πάλι μπλε και αυτός θα το μεταφράζει σε “πράσινο φως” από τον λαό για να τρέξει το αντιλαϊκό του έργο;

Ή θέλουμε να του δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι “δεν πάει άλλο” και ότι θα τα βρει σκούρα;

Και αυτό το μήνυμα φυσικά μπορεί να το πάρει, μόνο αν βγουν ακόμα πιο ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο πραγματικός τους αντίπαλος, το ΚΚΕ, αυτό αποτελεί πραγματική λύση υπέρ του λαού και όχι οι διάφορες συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που και στη Βουλή ψηφίζουν κατά 50 και 70% τα νομοσχέδια της ΝΔ, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν τους ξεφεύγει τίποτα…

Όλα αυτά που κάνουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, μήπως έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά όλων όσων νιώθουν αριστεροί, πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι;

Χώρια που για άλλη μία φορά, όπως τόσες και τόσες τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ, κυρίως με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να γελάνε και τα μουστάκια τους και να παρουσιάζονται μάλιστα και ως δικαιωμένοι, αφού, όπως λένε, και οι δήθεν «αριστεροί τελικά είναι σαν τα μούτρα τους»…

Φτάνει πια αυτό το κακής ποιότητας έργο…

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής, είναι μια ευκαιρία για όλους όσους και όσες έχουν ακόμα παραμείνει σε αυτά τα πολιτικά σχήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν.

Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ελάτε, λοιπόν, να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα.

Γιατί απέναντι στους κάθε λογής “Μεσσίες”, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν -και για άλλους που θα μας πουν στη συνέχεια ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και ο Θανάσης Αδάμ, υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας- σάς καλούμε να πάτε μαζικά στην κάλπη την Κυριακή και να ρίξετε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί, πιο δυνατοί!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...