Δ. Κουτσούμπας: Να επαναπροσληφθεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Μεταλλωρύχων που απολύθηκε γιατί απαίτησε τη λήψη μέτρων

Στις περιοχές της Εύβοιας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστροφικής πλημμύρας τα ξημερώματα της Κυριακής 9/8/2020, επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας 12/8/2020

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, στο πλαίσιο της συναυλίας αλληλεγγύης για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Από την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία τέθηκε το θέμα της απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι εργαζόμενος, με την ειδικότητα του Τεχνικού Ασφαλείας, στην εργολαβική εταιρία «EDILMAC», η οποία δραστηριοποιείται στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Πρόκειται για τον πρώτο συνδικαλιστή που απολύεται με τον εκτρωματικό αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Απολύθηκε επειδή ως όφειλε ανέδειξε τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και απαίτησε την λήψη μέτρων.

Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίτημα για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...