Δ. Κουτσούμπας: Να τιμωρηθεί η ΕΕ των λόμπι και των πολέμων – Να σταλεί μήνυμα ελπίδας

Όλη η πορεία της ΕΕ επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ πως η ΕΕ είναι μια αντιδραστική ένωση μονοπωλιακών συμφερόντων και όχι των λαών τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ertnews «Συμβαίνει στην Ευρώπη» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαγεωργίου το βράδυ της Παρασκευής 24 Μάη. 

Το ζήτημα είναι, ανέφερε, να είμαστε σε μια Ευρώπη των λαών που την ευθύνη της διακυβέρνησης θα την έχουν πραγματικά οι λαοί εξασφαλίζοντας έτσι την αλληλεγγύη, την εξάλειψη των ανισοτιμιών, την κοινή ειρηνική πορεία. 

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία ώστε να τιμωρήσουν οι λαοί την ΕΕ των πολέμων και των λόμπι και να στείλουν μήνυμα ελπίδας ότι μπορούν με τον αγώνα τους να επιβάλλουν τη δύναμη τους. Πρόσθεσε, πως μπορεί να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με την ενίσχυση του ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.  

Σχετικά με το ζήτημα της «ανόδου της ακροδεξιάς», σημείωσε πως αυτό το ζήτημα χρησιμοποιείται και σαν «μπαμπούλας» για να κάθονται στο σβέρκο των λαών οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί. Ανέφερε, επίσης το χαρακτηριστικό παράδειγμα σχετικά με την ακροδεξιά πρωθυπουργό Μελόνι της Ιταλίας που κάνει τα ίδια με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, που ο ίδιος στηρίχθηκε από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της Γαλλίας για να μην βγει η ακροδεξιά Λεπέν! Το ΚΚΕ και το εργατικό-λαϊκό κίνημα, είπε ο Δ. Κουτσούμπας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό, την ακροδεξιά και όλα αυτά τα απολειφάδια της ιστορίας.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις θέσεις του Κόμματος για να σταματήσει εδώ και τώρα η θανάσιμη εμπλοκή της Ελλάδας σε 2 πολεμικά μέτωπα, καθώς και στα ζητήματα που αφορούν την πολιτική της «πράσινης μετάβασης», που όπως ανέδειξε, είναι μια πολιτική που αφορά τα κέρδη των «πράσινων» ομίλων, ενώ στην ουσία καταστρέφει το περιβάλλον.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...