Δ. Κουτσούμπας: Να τους κόψουμε την αντιλαϊκή φόρα με δυνατό ΚΚΕ!

Έκδηλα είναι το ενδιαφέρον και η αναγνώριση για τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, αναγνώριση που στις 9 Ιούνη μπορεί να μεταφραστεί σε ακόμη πιο αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος, όπως έδειξε ακόμη μια σύσκεψη του Κόμματος με μαζικούς φορείς, αυτήν τη φορά στο Αιγάλεω, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτή μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ συμμετείχαν δεκάδες μαζικοί φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 

Στη σύσκεψη τον λόγο πήραν οι Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, μέλος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, Τόνια Κουκουνάκη, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου σεισμόπληκτου Δημοτικού Σχολείου, Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδρος Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, Αρης Ματράκου, εργαζόμενος στη Γιούλα, Στέλιος Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αιγάλεω, Παναγιώτης Σάμιος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αιγάλεω, Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ εργαζόμενων Α’ και Β’ ΥΠΕ και παιδίατρος ΤΟΜΥ Αιγάλεω, Γιώργος Μπίλης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω, Κώστας Σάμιος, μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου «Απόλλων Δυτικής Αττικής», Βασίλης Μερντόγλου, μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη Αιγάλεω, Αντρέας Κλησαρχάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση».

Πριν από τη σύσκεψη ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αιγάλεω, Λάμπρο Σκλαβούνο.

Παραθέτουμε  την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι αλήθεια πως με τις παρεμβάσεις σας αναδείξατε με πολύ ζωντανό τρόπο τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες κι εδώ στο Αιγάλεω.

Και όπως γνωρίζετε, το ΚΚΕ σταθερά – και όχι μόνο τώρα λίγες μέρες πριν τις κάλπες – επιδιώκει να έχει τέτοιες ζωντανές συζητήσεις με εργατικά σωματεία, ενώσεις των ΕΒΕ, ενώσεις και συλλόγους γονέων, άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο.

Βέβαια, αυτή η ζωντανή συζήτηση δεν μπορεί παρά να γίνεται με τη σκέψη στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στις 10 Ιούνη. Γιατί την επόμενη μέρα, το αντιλαϊκό κοντέρ δε μηδενίζει, συνεχίζει να γράφει και να φορτώνει βάρη στη λαϊκή οικογένεια. Γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ οι μισθοί που τελειώνουν στα μισά του μήνα, η ζωή και τα ωράρια λάστιχο, η 6μερη εργασία, οι άδικοι φόροι- θηλιά και για τους μικρούς επαγγελματίες.

Θα είναι εδώ η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η τραγική έλλειψη ελεύθερων χώρων για αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Και όσο και αν προσπαθούν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους να βγάλουν λάδι την πολιτική της ΕΕ που όλοι τους υπηρετούν, η πραγματικότητα δεν μιλάει απλά, φωνάζει: Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία βρίσκεται η ΕΕ των μονοπωλίων, των lobbies, της φτώχειας, των πολέμων.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όλα τα προβλήματα που και σεις αναδείξατε με τις παρεμβάσεις σας και δεν υπερβάλλουμε. Πάρτε για παράδειγμα το σοβαρό πρόβλημα με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, όπως στην περιοχή σας είναι το Αττικό νοσοκομείο, το μοναδικό για να καλύψει τις ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο, αλλά και του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω.

Είναι ζητήματα που έχουμε αναδείξει ως ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω, στην Περιφέρεια, πρωτοστατώντας στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην περιοχή.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να λέει ότι τα “ματωμένα” πλεονάσματα των 3,2 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2024, που είναι αποτέλεσμα των άμεσων κι έμμεσων φόρων που ροκανίζουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα, θα πάνε για τη στήριξη της Υγείας.

Τολμάει να μιλάει για στήριξη της Υγείας όταν έχει περάσει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, βάζοντας τιμοκατάλογο στη ζωή μας με την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ίδια στιγμή παραμένουν κλειστά τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Λοιμωδών στη γειτονιά σας.

Διαφημίζει την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά κρύβει ότι αυτά πάνε σε μεγαλοεργολάβους για ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Ούτε ένα ευρώ δεν δίνουν αυτά τα προγράμματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για σύγχρονο εξοπλισμό.

Δηλαδή, το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω θα είναι ενεργειακά αναβαθμισμένο, αλλά τραγικά υποστελεχωμένο, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και καθαρίστριες.

Ποιος θα είναι αντίπαλο δέος σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού μας;

Μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει το καλύτερο “πλυντήριο” της “ευρωπαϊκής κανονικότητας” των κλειστών νοσοκομείων και ΜΕΘ σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, που ως κυβέρνηση άνοιξε το πρώτο νοσοκομείο με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη Σαντορίνη, ενώ κράτησε κλειστό το Λοιμωδών;

Μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, αρκεί να μην έχουν μεγάλο αντίτιμο, όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης;

Δε συζητάμε βέβαια για τη Νέα Αριστερά, που τα στελέχη της ήταν υπουργοί και Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να είναι η Ελληνική Λύση ή η Πλεύση Ελευθερίας, που παρά τις λαϊκίστικες κραυγές τους, ξεκαθαρίζουν ότι δεν αμφισβητούν τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δηλαδή αποδέχονται την Υγεία – εμπόρευμα, τη λογική του “κόστους- οφέλους” που διαπερνά τη στρατηγική της ΕΕ και στην Υγεία;

Μόνο ο αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους άλλους φορείς του εργατικού- λαϊκού κινήματος, που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, ζόρισε την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις.

Αντίστοιχη είναι και πολιτική τους στην Παιδεία.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων στο Αιγάλεω είναι πρόκληση εδώ και 5 χρόνια τα σεισμόπληκτα σχολεία να παραμένουν σεισμόπληκτα και να προβάλλεται ως λύση το μάθημα σε κοντέινερ!

Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται ως “κανονικότητα” το 2024 να πέφτουν ταβάνια σε σχολικές αίθουσες, να πέφτουν παράθυρα. Να προβάλει η κυβέρνηση ως επίτευγμα ότι μετά από μια πενταετία ξεκινά μόνο η μελέτη για την ανακατασκευή του 11ου Δημοτικού.

Ενώ την ίδια στιγμή παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στα 8 σχολεία Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται στο Αιγάλεω, η οποία θα γίνει ακόμα χειρότερη με το λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία που παρουσίασε η κυβέρνηση, copy paste των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Αυτό είναι το κοινό πλαίσιο που αποδέχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι.

Και ξέρετε ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τις δίκαιες διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές σας πρωτοβουλίες για σύγχρονη και ασφαλή στέγη.

Όπως παλεύει αταλάντευτα για την απαλλοτρίωση του χώρου που στεγαζόταν το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Η μόνιμη απάντηση, όμως, των κυβερνήσεων είναι τα λεγόμενα όρια των “αντοχών της οικονομίας”. Βλέπετε στις επιλέξιμες δαπάνες των προγραμμάτων της ΕΕ είναι η μελέτη της τρίτης διάστασης στο Αιγάλεω, αλλά όχι η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, ο προσεισμικός έλεγχος.

Για να μην πούμε για το “ψηφιακό σχολείο”, αυτή τη δήθεν μεγάλη καινοτομία, ουσιαστικά μια κυνική ομολογία ότι οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για συγχωνεύσεις σχολείων και 30άρια τμήματα.

Όμως οι μαθητές, οι γονείς κι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια ψηφιακή μετάβαση, που οδηγεί σε υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας.

Για αυτό το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να στηριχθούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη.

Φίλες και φίλοι

Επιβεβαιώνεται και από την πείρα των μεγάλων “μετώπων” στην περιοχή σας, ότι τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, που ματώνει ο λαός μας για να τα πληρώσει, αφορούν στα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών και όχι τις ανάγκες της εργατικής- λαϊκής πλειοψηφίας.

Δείτε το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, που έγινε το πρωί και η συζήτηση στη Βουλή. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται όταν οι μισθοί στο δημόσιο παραμένουν 40% κάτω από το 2009 και στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτω από 15% σε σχέση με το 2011.

Όσο και αν διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ τις λεγόμενες αυξήσεις στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι κι εργαζόμενες του Δήμου Αιγάλεω, των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων, γνωρίζουν καλά ότι με την τεράστια αύξηση των τιμών εξανεμίζονται. Δε φτάνουν ούτε για ένα σουβλάκι την ημέρα.

Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα κόμματα – χορηγοί της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, αρνούνται τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για αυξήσεις 20% στους μισθούς, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κόντρα στην διαχρονική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κάθε είδους συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Διεκδικήσεις, που το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια.

Η ακρίβεια θα ροκανίζει το εισόδημα όσο οι φόροι στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να μπορεί να περηφανεύεται ο κ. Μητσοτάκης για τα πλεονάσματα.

Και φυσικά, όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο.

Και έρχονται από πάνω τα πανάκριβα ενοίκια και οι «πράσινοι» φόροι, η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, η συνολική απογείωση της φορολογίας, ιδιαίτερα στους αυτοαπασχολούµενους, επαγγελµατοβιοτέχνες και τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, που τους οδηγεί ουσιαστικά στο λουκέτο.

Και αυτή η βάρβαρη κανονικότητα έχει την υπογραφή της ΕΕ, που θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα.

Απέναντι βρίσκεται το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει πρόταση νόμου και δεκάδες ερωτήσεις σχετικά με τα ζητήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών.

Όμως, η κυβέρνηση, όπως έκαναν και τα άλλα κόμματα, αρνείται το αφορολόγητο όριο στους ελευθεροεπαγγελματίες 12.000 ευρώ, προσαυξημένο 5000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, αλλά εξασφαλίζει εθελοντική φορολογία στους εφοπλιστές, απαλλαγή των στρατηγικών επενδυτών για κάποια χρόνια.

Ας κάνουν έστω το ελάχιστο: Ας καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τους φόρους στην ενέργεια. Θα είναι μια ανάσα!

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι κι εργαζόμενες που ζουν και δουλεύουν στο Αιγάλεω, έρχονται αντιμέτωποι με την ένταση της εκμετάλλευσης, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, την εντατικοποίηση, τη δουλειά 13 ώρες.

Και μαζί με όλα αυτά είναι η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, η τηλεργασία, η δουλειά σε πλατφόρµες χωρίς εργασιακά δικαιώματα, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Έρχονται αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με τις απολύσεις, όπως οι εργάτες κι εργάτριες της “Γιούλα”.

Ο πορτογαλικός κολοσσός, με 11 εργοστάσια επεξεργασίας γυαλιού σε άλλες 6 χώρες στην Ευρώπη, είχε το 2022 καθαρά κέρδη 176,4 εκατ. Ευρώ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαγόρασε το εργοστάσιο της “Γιούλα” στο Αιγάλεω, υποσχόμενη μια “νέα εποχή” για την εταιρεία όσο και για τους εργαζόμενούς της.

Ο πορτογαλικός όμιλος είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται “στρατηγικοί επενδυτές” τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Με το κλείσιμο του εργοστασίου αποδεικνύεται πως η στρατηγική επένδυση του ομίλου, για άλλη μια φορά, δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ούτε αυτά μπορούν να συμβιβαστούν με τις πραγματικές στοχεύσεις κάθε μονοπωλιακού ομίλου.

Γιατί μοναδικό κίνητρο του ομίλου είναι η αυξανομένη κερδοφορία, το μέγιστο κέρδος. Και όταν θεωρεί ότι μπορεί να διασφαλίσει μεγαλύτερο κέρδος αλλού, δεν διστάζει να κλείνει την παραγωγή και να πετάει στο δρόμο περίπου 300 οικογένειες.

Ήδη τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, αντικαθιστώντας αυτούς τους εργαζόμενους με δεκάδες εργαζόμενους μέσω εργολάβων, για τους οποίους δεν κάνει καμία αναφορά ούτε καν για αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα και αυτοί οι εργαζόμενοι να είναι στον αέρα.

Και αυτό το παράδειγμα αποδεικνύει ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Δείχνει πού οδηγεί η πολιτική που έχει ως γνώμονα τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμπόδιο σε αυτή την πολιτική μπαίνουν οι εργαζόμενοι με τον οργανωμένο αγώνα τους, όπως αποδεικνύουν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ όπου ένα ολόκληρο κράτος προσπαθεί να την κλείσει εδώ και πάνω από 5 χρόνια και δεν τα χει καταφέρει.

Γιατί οι εργαζόμενοι ενωμένοι και με την αλληλεγγύη του εργατικού – λαϊκού κινήματος όλης της χώρας έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός αντίπαλος της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Όλα αυτά είναι γραμμένα χρόνια πριν στη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ για την εργασία και σε δεκάδες αντεργατικές οδηγίες που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε και αντιπάλεψε από την πρώτη στιγμή!

Φίλες και φίλοι,

Και στη σημερινή μας συνάντηση εκφράστηκε η αγωνία των αθλητικών και πολιτιστικών, εξωραϊστικών συλλόγων του Αιγάλεω, που με τη δραστηριότητά τους πραγματικά κρατούν ζωντανές από δημιουργία τις γειτονιές του Αιγάλεω, δίνοντας ανάσα και διέξοδο σε χιλιάδες νέους και νέες, στις οικογένειές τους.

Επιβεβαιώνεται ότι ενώ οι ανάγκες για σύγχρονες, ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις διευρύνονται συνεχώς, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις – πολλές κακοσυντηρημένες – δεν μπορούν να καλύψουν τις παραπάνω αντικειμενικές λαϊκές ανάγκες. Το ίδιο ισχύει φυσικά και σε όλες τις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για παράδειγμα, το δημοτικό κολυμβητήριο είναι διαχρονικά παραδομένο στην εγκατάλειψη, από τις κερκίδες, τα αποδυτήρια μέχρι τη μικρή πισίνα, χωρίς καμία προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Με εκατοντάδες νέους και νέες που συμμετέχουν σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, να ασχολούνται με τα αθλήματα του υγρού στίβου, τη λειτουργία αρκετών κολυμβητικών σωματείων, την κάλυψη των ατόμων με αναπηρίες και την επιβεβλημένη λειτουργία προγραμμάτων Ειδικού Αθλητισμού, απάντηση είναι η κατασκευή και νέου 2ου σύγχρονου δημόσιου κλειστού κολυμβητηρίου, δωρεάν για τον λαό του Αιγάλεω.

Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις σας για δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος, να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του δήμου Αιγάλεω.

Όπως, επίσης, παλεύουμε για γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε χρόνο. Ώστε να πάρουν ανάσα, να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, των άνεργων γονιών, να μην εξαρτάται η λειτουργία ενός σωματείου αποκλειστικά και μόνο από την εύρεση χορηγού.

Αντίστοιχα, στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, που προσπαθούν με μεράκι να συμβάλουν στην επαφή του κόσμου με διάφορες μορφές τέχνης, να ανεβαίνει το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο κυρίως της νέας γενιάς.

Πολλοί άνθρωποι με κοινή διαδρομή και κοινά προβλήματα, αλλά και με κοινά ενδιαφέροντα, συναντιούνται κάτω απ’ τη στέγη κάποιου τέτοιου συλλόγου, με σκοπό τη συλλογική δράση για τη διάδοση της παράδοσης, τη διαμόρφωση σφαιρικά της προσωπικότητας, κυρίως των νέων και την ανάδειξη των κοινών τους προβλημάτων, δίνουν ζωή σε ολόκληρες γειτονιές.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, που έχουν πολλά να δώσουν και κάνουν τεράστια προσπάθεια να αποφύγουν το μαρασμό, αφού το έδαφος δεν είναι ευνοϊκό…

Δεν υπάρχει η παραμικρή στήριξη από καμία κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμο, ενώ αντιθέτως πνίγουν τους συλλόγους με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης.

Φίλες και φίλοι,

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, και οι πάνω από 8.000 Κρητικοί που κατοικούν στο Αιγάλεω, γνωρίζουν καλά ότι ανήκει στις ξεχωριστές εκείνες ιστορικές στιγμές που αναδεικνύουν τη δύναμη του λαού, όταν αυτός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δίκια του.

Όπως επίσης και η 19η Μάη, μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων ήταν μια μεγάλη μέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό, πόσο μάλλον για τον Ποντιακό, αφού συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου με περίπου 350.000 θύματα και πάνω από 1 εκ. εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού!

Και για έναν επιπλέον λόγο, γιατί είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια και μια νέα γενοκτονία αυτή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισράηλ.

Ξέρετε καλά πως το κόμμα μας μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας, δηλαδή του λαού στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή στο πλευρό των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όχι μόνο γιατί ο λαός μας γίνεται στόχος αντιποίνων, αλλά και γιατί αυτή η εμπλοκή κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό μας.

Σκεφτείτε μόνο πως η αποστολή της Φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα κοστίζει μισό εκ. ευρώ την ημέρα. Για βάλτε κάτω, 2 μήνες που είναι εκεί κάτω;

Αυτά τα εκατομμύρια λείπουν από τις δικές μας ανάγκες.

Λείπουν από τα σχολεία, από τα νοσοκομεία, από τις γειτονιές μας. Πόσες προσλήψεις γιατρών για το Αττικό και το Κέντρο Υγείας θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα λεφτά; Ακόμα και το “Λοιμωδών” θα μπορούσε να ανοίξει και με όλες τις ειδικότητες.

Όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, αρχίζουν: “λεφτά δεν υπάρχουν”, “η οικονομία δεν αντέχει”, αλλά όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, όταν πρόκειται για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τότε ξαφνικά βρέχει εκατομμύρια.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Είναι αλήθεια πως στις 10 του Ιούνη το αντιλαϊκό κοντέρ θα συνεχίζει να γράφει και να προσθέτει νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Ναι, νέα βάρη για τους λαούς γράφουν με κεφαλαία γράμματα οι αποφάσεις, οι οδηγίες, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλοι μαζί ψηφίζουν και μετά υλοποιούν είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Νέα βάρη ετοιμάζεται να φορτώσει στο λαό και η κυβέρνηση της ΝΔ, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης επιμένει να ζητάει μια νέα λευκή επιταγή για να ολοκληρώσει λέει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις.

Σκεφτείτε τι έχουμε ζήσει ένα χρόνο τώρα και τι θα ακολουθήσει αν ο λαός δεν του κόψει τη φόρα…

Και μπορεί με δυνατό το ΚΚΕ.

Ναι, δυνατό ΚΚΕ για να κόψουμε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στο σύστημα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Το ίδιο κάνουν και τώρα, προσπαθούν να «ξαναζεστάνουν» τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του βάρβαρου συστήματος και της ΕΕ.

Στις 10 του Ιούνη χρειαζόμαστε δυνατό το ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρωβουλή, στη Βουλή και κει που τελικά ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα.

Εμείς σας καλούμε να συναντηθούμε παντού και στην κάλπη και στους αγώνες γιατί η μάχη για μάς και τα παιδιά μας και δω σ’ αυτές τις γειτονιές του Αιγάλεω συνεχίζεται κι έχουμε ανάγκη νέες δυνάμεις, νέα ορμή.

Και δύναμη για το λαό είναι το δυνατό ΚΚΕ.1 / 17

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...