Δ. Κουτσούμπας: Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου

Αρνούμαστε το ρεαλισμό της πολιτικής σας που ταΐζει κέρδη λίγους μονοπωλιακούς ομίλους και αφήνει στην ανέχεια το λαό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Υπογράμμισε πως η πανδημία σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τα περί αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Πρόσθεσε πως είναι επιζήμιος και παρασιτικός ο χαρακτήρας του ιδιωτικού τομέα που θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημόσιου τομέα. Σημείωσε πως η πανδημία αναδεικνύει την ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Ανέφερε ότι η πανδημία έδειξε ότι είναι μύθος η περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όπως φάνηκε και με τον εμβολιασμό. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έλεγε πως θα έχουμε εμβόλια διότι είμαστε στην ΕΕ και τελικά δεν έχουμε εμβόλια επειδή είμαστε στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο, ως εμπόρευμα, έγινε εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων.

Υπογράμμισε ότι ο ιός είναι αόρατος εχθρός αλλά ορατός εχθρός είναι το καπιταλιστικό σύστημα που δεν γιατρεύεται όπως ο ιός, αλλά ανατρέπεται.

Ολόκληρη η δευτερολογία έχει ως εξής:

«Προσπαθούσα να εξηγήσω στην κυρία Γεννηματά η οποία έφυγε, δεν πρόλαβε να ακούσει ούτε καν την αρχή της ομιλίας, με το πρώτο θέμα, όταν ανέβηκα πάνω ήταν αυτό. Και αυτό το σηματάκι εδώ συμβολίζει την Παγκόσμια Μέρα για την Ευαισθητοποίηση των Ανθρώπων για τον Αυτισμό και για όσους δεν το ακούσανε την πρώτη φορά.

Κύριε Μητσοτάκη ναι, όσον αφορά το ΚΚΕ αρνούμαστε το ρεαλισμό της πολιτικής της δικής σας που ταΐζει με πολλά κέρδη λίγους μονοπωλιακούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο, τους λίγους και βεβαίως αφήνει στη φτώχεια, αφήνει στην ανέχεια τον ελληνικό λαό.

Ακριβώς αυτός ο ένας χρόνος πανδημίας, που είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα μας ταλαιπωρεί ακόμη, ήρθε να κλονίσει τις αξίες σας και τα δεδομένα σας. Ή καλύτερα, αυτά που εμφανίζονται τόσα χρόνια ως δεδομένα κι αδιαμφισβήτητα στο λαό.

Ήρθε να σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους τα περί “αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου κι ιδιωτικού συστήματος Υγείας” που είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όποιο όνομα κι αν είχαν της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ και της πληθώρας των μικρών κομμάτων που τους στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, για να τους δώσουν ανάσα ζωής και να εξαφανιστούν μετά αυτά, όπως οι διάττοντες αστέρες.

Ήρθε να αναδείξει αυτή η χρονιά, τον επιζήμιο και παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της Υγείας, που τελικά στηρίζεται, θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου.

Ήρθε να αναδείξει την ανάγκη να υπάρχει αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, κρατική κοινωνική πολιτική Φαρμάκου που θα υπηρετεί μόνο τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στον παρασιτισμό της πατέντας και του φαρμάκου-εμπόρευμα.

Η πανδημία ήρθε να ξετινάξει για μια ακόμη φορά το μύθο της περίφημης “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”. Μας λέγατε ότι θα έχουμε εμβόλια, επειδή είμαστε στην ΕΕ και τελικά δεν έχουμε επαρκή εμβόλια, επειδή είμαστε στην ΕΕ. Και εδώ δεν είναι θέμα αποτυχίας της ΕΕ, όπως έλεγε παλιότερα ο κ. Τσίπρας και το επανέλαβε και σήμερα το είπε και ο κ. Μητσοτάκης. Δυστυχώς ήταν και είναι πολιτική επιλογή της ΕΕ, γιατί το εμβόλιο, ως εμπόρευμα, έγινε, δυστυχώς, εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων.

Και δεν θα μπορούσε, όπως ξέρετε πολύ καλά -άσχετα τι λέτε εδώ μέσα και άσχετα κυρίως τι λέτε στον ελληνικό λαό- δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όσοι ονειρεύονται ανθρωπινότερη την ΕΕ από αυτή που είναι, θα ξυπνήσουν για μια ακόμα φορά απότομα και καταϊδρωμένοι.

Η πανδημία, σε τελική ανάλυση, ήρθε να αποκαθηλώσει τα “ιερά και όσια” του κόσμου σας, του καπιταλιστικού κόσμου που υπηρετείτε, ο οποίος έχει στο επίκεντρο, όχι την ικανοποίηση των λαϊκών, των κοινωνικών αναγκών, αλλά την πρόταξη, τη θωράκιση των κερδών των λίγων. Αυτό θα είναι και στο επίκεντρο της πολιτικής όλων σας την επόμενη ημέρα, όταν η πανδημία θα έχει μεν αναχαιτιστεί, αλλά θα είναι εδώ η ΕΕ, θα είναι εδώ το μεγάλο κεφάλαιο, τα συμφέροντα και οι πολιτικές επιλογές εκείνων που θέλουν να φορτώσουν τα σπασμένα κι αυτής της κρίσης στις πλάτες των λαών.

Η ανάπτυξη για την οποία όλοι σας καλλιεργείτε ψεύτικες προσδοκίες στο λαό μας, είναι ανάπτυξη των κερδών των λίγων και θα πατήσει όπως και πριν, πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των πολλών, των εργαζομένων. Δεν θα είναι ανάκαμψη του εισοδήματος, των δικαιωμάτων, της ζωής τους.

Δυστυχώς πολλές φορές οι απαντήσεις σε κορυφαία ερωτήματα δίνονται μέσα από μεγάλες τραγωδίες. Μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στο προσκήνιο και η ανάγκη συνολικά ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο φυσικά αυτό της υγείας, της ζωής των ανθρώπων.

Αόρατος εχθρός είναι ο ιός, όμως είναι πολύ ορατός, ορατότατος εχθρός, ο ίδιος ο καπιταλισμός, το σύστημα. Και αυτός δεν γιατρεύεται όπως ο ιός, παρά μόνο ανατρέπεται. Αυτή είναι μεγάλη υπόθεση να συνειδητοποιηθεί από όλους κυρίως βέβαια από τον ελληνικό λαό.

Τέλος, κ. Μητσοτάκη, πριν περάσετε στην “Ελλάδα 2.0”, δεν ασχολείστε καλύτερα με κάποιες εκκρεμότητες της Ελλάδας “1.0”;

– Το κράτος σας χρωστάει εφημερίες σε νοσοκομειακούς γιατρούς.

– Χρωστάει την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

– Χρωστάει αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς όπως αυτούς που επισκέφτηκα χτες σε χωριά του Έβρου, δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Χρωστάει σε σεισμοπαθείς, εκεί ήμουν την προηγούμενη βδομάδα, στη Θεσσαλία. Δεν μιλάμε βέβαια για συνολικά έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά κ.ά. που τα έχετε στα αζήτητα. Ούτε στην Ελλάδα της ανάπτυξης 5.0 προβλέπονται.

– Χρωστάτε ακόμα και σχολικά γεύματα σε χιλιάδες μαθητές που τα στερούνται και είναι δική σας ευθύνη να λυθεί το πρόβλημα. Για να μην πούμε πάλι ζητήματα που θέσαμε αναλυτικά στην πρωτολογία μας, για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επιχειρηματίες, ειδικά για την εστίαση, για όλες τις άλλες κατηγορίες και τους τομείς.

Ο κατάλογος με τα χρωστούμενα δεν έχει τέλος. Αυτά εσείς λέτε αρνητισμό, αλλά αυτά είναι συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμα και προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ και τις πετάτε στα αζήτητα ή βρίσκονται στα συρτάρια σας ακόμη, είτε έρχονται εδώ κάποια και τα καταψηφίζετε.

Αλλά κάποια στιγμή, οι εργαζόμενοι, ο λαός θα αποφασίσουν να τα βάλουν κάτω και να κάνουν το λογαριασμό. Και τότε, να είστε σίγουροι, θα πάρουν πίσω όχι μόνο τα χρωστούμενα, αλλά και θα κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στους κόπους τους που τώρα τους κλέβει το σύστημά σας».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...